Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

EÜ’de “3.Yaş Üniversiteleri 1. Spor Şenliği” başladı

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve 3. Yaş Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “3. Yaş Üniversiteleri 1. Spor Şenliği” başladı.

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri

EÜ Büyük Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış etkinliğine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, EÜ 3. Yaş Üniversitesi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Sevnaz Şahin, İzmir’deki 3. Yaş Üniversitelerine devam eden 60 yaş ve üzeri öğrenciler katıldı. 

          Ege Üniversitesi 3. Yaş Üniversitesi Proje Koordinatörü Prof. Dr. Sevnaz Şahin, “Hepimiz uzun yaşamak isteriz ama nedense yaşlanmak istemeyiz. İstemediğimiz yaşlanmak mı yoksa sağlımızı kaybetmek mi? Galiba korkumuz sağlıksız yaşlanmak. Sağlıkla yaşlanmak isteriz.  Peki, sağlıklı yaşlanmak şans mıdır? Hayır, bir şans değil bir tercihtir. Sağlıklı yaşam tarzını tercih etmektir. Kendimize verdiğimiz değerdir, gösterdiğimiz özendir. Bedenimize kulak vermek, isteklerine saygı göstermektir.  Yani bedenimize korumak kollamak görevi bizim sorumluluğumuzdur.  Bunun için de en temelde yapmamız gereken spordur.  Spor, sadece bedeni değil zihni de besler, enerji verir, mutlu eder. Yürürken, koşarken bir de bakarsınız yeni arkadaşlar edinmişsiniz, çevreniz genişlemiş. Spor yalnızlığa da iyi gelir. Spor hastalıklardan korur, bir hastalık varlığında ise tedaviye destek olur. O halde haydi sağlıklı yaşamı tercih edelim. Unutmayın, sağlıklı yaşlanmak rastlantı değildir. Yaşamı ilmek ilmek örmek tüm ayrıntıları oya gibi işlemek demektir. Emek vermek demektir. Dünyada beden eğitimini mecburi kılan ilk devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’tü.  O dönemde dünyanın en ünlü spor gazetesi olan Fransız L’Auto  söyle yazmıştı.  ‘Dünyada ilk defa beden eğitimini dersini mecburi kılan devlet adamı o oldu. Yalnız kâğıt üzerinde, nutuklarda değil, bilfiil yerine getirdi. Stadyumlar ve çeşitli spor merkezleri tesis ettirdi. Halk evlerinin spor kollarını bizzat murakabe etti. Milletin mukadderatına hakim olduğu günden itibaren Türkiye’de spor, gittikçe artan bir önem ve değer kazandı’. Sözlerime Atamızın spor yapan kişinin zihinsel olarak da sağlıklı olacağını anlattı ‘Sağlam Kafa Sağlam Vücutta bulunur’ sözleriyle son verirken sempozyumun zihinlerinde yeni ışıklar, ruhunuzda yeni motifler oluşturmasını dilerim” dedi.

Renkli etkinlikler, müzik ve dans bir arada

          Renkli etkinliklere sahne olan şenlikte EÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bpölümü Dr. Öğretim Üyesi Emine Kutlay tarafından hazırlanan Ege Üniversitesi Ritmik Jimnastik Dans grubu gösterisi sergilendi.

Dans gösterisinin ardından Nilgün Evin yönetimindeki Ege 3. Yaş Üniversitesi Dostluk Korosu sahne alarak sevilen eserleri icra ettiler.

Spor faaliyetlerinin açılış karşılaşmaları yapıldı

          Etkinlik kapsamında masa tenisi, voleybol gibi spor faaliyetlerinin açılış karşılaşmaları gerçekleştirildi. Rekabet ve dostluğun sergilendiği müsabakalar eğlenceli anlara sahne oldu. Müsabakaları kazanalar ise bir sonraki tura yükselmeye hak kazandılar. Üç gün sürecek olan şenlik; bin metre yürüyüşü, 4×50 metre bayrak yarışı, eğitsel oyunlar, bocce karşılaşmaları ve masa tenisi turnuva finali gibi etkinlilere sahne olacak.