Foça Kent Konseyi Çalışma Meclisleri’nden istifalar!

Foça Kent Konseyi Çalışma Meclisleri’nden istifalar!

İzmir’in Foça İlçesi’nde Kent Konseyi’nin bu dönem oluşturulan çalışma meclislerinden bazılarının başkan ve üyeleri istifa etti. Çoğunluğu Yenifoça Forum Platformu üyesi olan istifacılar Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile aralarında tıkanıklık olduğunu ve meclislerin işlevsiz hale getirildiğini iddia ettiler.
İstifa dilekçelerini Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar’a verenler arasında Kültür, Sanat ve Eğitim Meclisi Başkanı ve Çevre Meclisi Üyesi Canan Gedik, Çevre Meclisi Başkanı ve Kadın Meclisi Üyesi  Ezgi Levent, Kültür, Sanat ve Eğitim Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Sevim Türetken, Kültür sanat ve Eğitim ile Kadın Meclisleri Yürütme Kurulu Üyesi Nermin Korkmaz, Çevre Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri Tayfun Özyurt  ve  Tekin Aslandoğan yer aldı.
DESTEKLENMEDİK
Foça’nın hak ettiği değerlere kavuşması için meclislerde yer aldıklarını belirten Ezgi Levent başta cüruf depolama alanı olmak üzere pek çok konuda yalnız bırakıldıklarını söyledi. Ezgi Levent; “Başta cüruf depolama alanı ile ilgili olarak yaptığımız eylem ve girişimler olmak üzere Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından yeterince desteklenmedik. Çabalarımız sonuçsuz kaldı. Yürütme Kurulu üyelerinin tümünün görüş ve onayı alınmadan verilen kararlar var. İstifa sebeplerimizden biri de demokratik olmayan bu durumdur.” Dedi.
KENT KONSEYİ MECLİSLERİ İŞLEVSİZ HALE GETİRİLDİ
Kent Konseyi Yürütme Kurulu ile çalışma meclisleri arasında iletişimsizilik olduğunu iddia eden Canan Gedik’te  yaptıkları projelere ilgisizliğin istifa getirdiğini söyledi.Canan Gedik; “ Bütün meclislerde kent Konseyi Yürütme Kurulu ile iletişimsizlik söz konusu. Meclislerin tek tek yaptığı projelere geri dönüş yok. Meclisler ile Kent Konseyi Başkan ve Yürütme Kurulu arasında tıkanıklık yaşanıyor. Anında iletilmesi gereken sorunları iletmede ve çözümde sıkıntı var. Görev aldığımız meclislerde projeler ürettik. Bunlardan geri dönüş alamadık. Belediye Başkanına iletilmediğini gördük. Kent Konseyi meclisleri işlevsiz hale getirildi. Bu duruma ortak olmak istemiyoruz. Bu nedenle Meclis başkanlıkları ve üyeliklerinden ayrılıyoruz.” Dedi.
Foça Kent Konseyi Başkanı Özlem Duvan Temizel istifaların kendilerine yeni ulaştığını, dilekçelerdeki gerekçeleri Yürütme Kurulu ile görüştükten sonra açıklama yapacaklarını söyledi.

Yayınlama: 15.07.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.