Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gazeteci Ahmet Deda, Denizli’de Millet İttifakı listelerinde yer alabilecek isimleri açıkladı!

Egeyön TV Haber Koordinatörü Ahmet Deda, Denizli’de CHP ve İYİ Parti listelerde yer alabilecek isimleri değerlendirdi.

Egeyön TV Haber Koordinatörü

Egeyön TV Haber Koordinatörü Ahmet Deda, Pamukkale TV’de Bahadır Kelci ile birlikte 2023 seçimlerini değerlendirdi. Denizli’de partilerin son gündemlerini ele alan Ahmet Deda, partilerin 9 Nisan 2023’e kadar bildireceği milletvekili aday listelerinde hangi isimlerin öne çıktığı, listede kimlerin yer alabileceğini açıkladı. CHP ve İYİ Parti aday adaylarını tek tek değerlendiren Deda ve Kelci, son gelişmeleri programda seyircilere aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Denizli’de 29 adayı var. Denizli’de Pazartesi günü 7’lik listeye girmek için toplamda 128 aday adayı çıkardı. Gülizar Biçer Karaca biliyorsunuz genel başkan yardımcısı. Ve genel başkan yardımcılarının 3 bölgeden başvurma hakkı olduğunu öğrendim. İzmir, Ankara ve Denizli diye duydum.

‘CHP’DE SÜRPRİZ ÇOK OLUR’

Gazeteci Deda, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ‘En dikkat çeken isimlerden biri eski Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hasan Kazdağlı. Ailecek Doğru yol Partilidir. Şu an da Türkiye Ekonomi Derneği’nin başkanlığını yapıyor. Hacettepe Üniversitesi rektör yardımcılığı yaptı. Hiç beklenmeyen bir zamanda Kazdağlı aday adaylığını açıkladı. Sıralamada nerede olacak? Böyle isimler aday adayı olursa boşuna olmaz. İki kez Kılıçdaroğlu ve danışmanları ile görüştüğü ile ilgili bilgiler var. En büyük sürpriz Kazdağlı’nın kaçıncı sırada olacağı. Ya ilk 3’te olur ya da listede olmaz. Bir diğer isim de eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu. Merkez ilçe başkanını İl Başkanı yapan kişi olarak biliniyor. İl Başkanı Horzum’un da Ankara’ya götürdüğü bir liste olduğu iddia ediliyor. Bu listedeşu isimler var. Bir Bülent Nuri Çavuşoğlu, iki Mehmet Bayer, üç Adil Demir. Çavuşoğlu’nun ağırlığı ile bu isimler gönderilmiş. Sedat Demirci, Ali Asker Kantürk, Halis Ödel gibi isimler de ön plana çıkıyor. Süpriz Gülin Coşkun ismi var. Ankara’da konuşluyor. Hasan Kazdağlı da bu listede var. İlhan Özcan ismi de var. Çok çalışkan bir insan. Mehmet Ali Orpak ismi de öne çıkıyor. Deprem bölgesinde çok önemli işler yaptılar. Kızılay’ın çadır sattığı memlekette Denizli Sanayisi çadırları kendisi üretti, içindeki sobayı kendisi üretti. Ben bu ilk7’de bir sürpriz bekliyorum.’ ifadelerini kullandı.

‘İYİ PARTİ’DE 5 ETKİN İSİM VAR’

İYİ Parti ile ilgili değerlendirmelerini de Pamukkale TV’de yapan Gazeteci Deda, ‘,İYİ Parti’yi neler var? Şimdi burada süpriz ne? Yasin Öztürk burada çoban ateşini yakan adam. Hakkıdır birinci sırada olacak diyor herkes. Ankara Büükşehir Belediye Başkanı bürokratı Mustafa Kemal Çokakoğlu aday adayı oalrak verdiler. Çokakoğlu’nun Denizli’den vekil olması mı çok önemli? Yoksa seçim sonrası daha büyük görevler alması mı çok önemli? İbrahim Şenel de konuşulan bir isim. Bir veya iki de yer alacak gibi görünüyor. Şenel grup toplantısında boşuna rozet takmadı heralde. Diğer taraftan daha önce il başkanı olan ilk 4’e bir kadın isim yazılacak. Yasin öztürk belki başka ilden aday olabilir. Çokakoğlu da başka ilden aday olabilir. Şebnem Bababalım Yağcı da öne çıkan bir isim. Genel Merkez de önemli isim. 5 tane etkin isim var. Hangi isimler önde olacak. Yüzde 16 oy almış son seçimde İYİ Parti. 2 Milletvekiline dğru ibre gider mi? İYİ Parti’nin Denizli’de neler olacağını göreceğiz. Buradaki yüzde 16’i yüzde 20 olmaz açık ve net söylüyorum.’ diye konuştu.

Programın tamamını Egeyön TV Youtube kanalından izleyebilirsiniz: