Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başkan Çiçek’ten hücreden ilk açıklama: “Göz göre göre kaybedildi”

Tutuklanmasının ardından Şakran Cezaevi’nde tek kişilik hücreye konulan ve İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden uzaklaştırılan Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek,avukatı Atalay Aksay aracılığıyla çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tutuklanmasının ardından Şakran Cezaevi’nde tek kişilik hücreye konulan ve İçişleri

Sessizliğini bozan tutuklu başkan; cezaevi koşullarından Menderes Belediye Meclisi’ndeki başkanvekilliği seçimine, parti içi çekişmelerden CHP Genel Merkezi’nin tutumuna kadar birçok konuda sert eleştiriler yöneltti.

“Tek kişilik hücre şartları ağır gelmeye başladı”

Şakran Cezaevi’ndeki yaşamına dair ilk kez bilgi veren İlkay Çiçek, tek kişilik hücre koşullarının kendisini zorladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:“İlk günlerde tek kişilik hücreyi çok yadırgamamıştım ancak zaman geçtikçe ve yaşadığım olayların şokunu atlattıkça sıkılmaya başladım. Tutuklandıktan sonra ailem ve avukatım dışında kimse ziyaretime gelmedi. Kimseyle görüşemediğim için cezaevi şartları artık bana ağır gelmeye başladı.”

Menderes’teki seçim yenilgisi: “Sorumlular Gümrükçü ve Güç’tür”

Menderes Belediye Meclisi’nde gerçekleşen ve AK Parti adayı tarafından kazanılan başkanvekilliği seçimi hakkında konuşan Çiçek, sonucun kendisi için sürpriz olmadığını vurguladı. Seçim sabahı avukatına kağıt üzerinde aktardığı tablonun birebir yaşandığını belirten Çiçek, şu değerlendirmeleri yaptı:”CHP’de kalan 5 meclis üyesi kontrol altında tutulmadı. Seçimin kaybedilmesinde hem CHP İl Başkanı Utku Gümrükçü hem de Yeni Parti İl Başkanı Çağatay Güç sorumludur. Her ikisinin kavgası yüzünden meclis üyeleriyle sağlıklı bir diyalog kurulmadı. Seçimin kaybedilmesinde yüzde 50 Gümrükçü, yüzde 50 Güç suçludur. Menemen örneği ortadayken Özgür Özel ve CHP Genel Merkezi seçim öncesinde ya da sırasında mutlaka bir milletvekili görevlendirmeliydi. AK Parti ve MHP il yöneticileri, milletvekilleri seçimi adım adım takip etti. Yeni Parti ile CHP’den milletvekili gönderilip 5 meclis üyesi üzerinde baskı kurulsaydı sonuç böyle olmazdı. Seçim göz göre göre AK Parti’ye hediye edildi.”

“Menderes’te seçim kazanmak artık hayal olur”

Süreç boyunca parti yönetimi tarafından yalnız bırakıldığını ve beklediği kurumsal/siyasi desteği göremediğini sitemle dile getiren Çiçek, sözlerini şöyle tamamladı:“Siyasi hayatımız boyunca partimize sadakatle bağlı kaldık, başka bir kulvara geçmeyi düşünmeyip CHP çatısı altında mücadele verdik. Ancak karşı karşıya kaldığımız bu zorlu adli süreçte ne yazık ki genel merkezimiz ve parti yönetimimiz bize sahip çıkmadı, yalnız bırakıldık. Kimse üzerine düşeni yapmadı ve herkes birbirini suçluyor. Bundan sonra Menderes’te seçim kazanmak hayal olur.”

Reklamı Geç
Pamukkale Belediyesi Eğitim Desteği Başvuruları