Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özgür Özel’den sert çıkış: “Bu, bir sonraki iktidara yapılmış darbedir”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan kurultay ve yönetim krizinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, üç haftalık aranın ardından ilk kez Meclis Grup Toplantısı’nda kürsüye çıktı. Mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararına sert tepki gösteren Özel, yaşanan süreci demokrasiye ve halkın iradesine yönelik bir müdahale olarak değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan kurultay ve yönetim krizinin ardından CHP

Partisine yönelik yargı hamlelerini eleştiren Özel, mücadelenin yalnızca CHP’nin değil, Türkiye’de demokrasi ve hukuk düzeninin geleceği açısından da kritik olduğunu söyledi.

“Milleti adaysız, partiyi lidersiz bırakmak istiyorlar”

CHP’nin son seçimlerde Türkiye’nin birinci partisi haline geldiğini hatırlatan Özel, bu başarının ardından siyasi baskıların arttığını savundu.

Özel, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:”Yapılan hamle yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, bir sonraki cumhurbaşkanına ve bir sonraki iktidara yapılmış bir darbedir. Milleti adaysız, partiyi lidersiz, seçimi alternatifsiz bırakmak istiyorlar. İnsanların sandığa güvenini sarsarak şekli bir demokrasi oluşturmak istiyorlar.”

Genel merkez sürecine tepki

Konuşmasında CHP Genel Merkezi’nde yaşanan gelişmelere de değinen Özgür Özel, partiye yönelik müdahalelerin siyasi tarihte kara bir leke olarak kalacağını söyledi.

Kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, parti içi demokratik iradenin korunmasının önemine vurgu yaparken, yaşananların CHP örgütünde derin üzüntü yarattığını ifade etti.

“Ekonomik krizin temelinde adaletsizlik var”

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tabloya da değinen CHP lideri, hukuki ve siyasi belirsizliklerin ekonomiye doğrudan zarar verdiğini savundu.

Özel, “Ana muhalefet partisinin güvende olmadığı bir ülkede ekonomik güven de olmaz. Yüksek faiz, artan borçlanma maliyetleri ve ekonomik kriz doğrudan bu güvensizlik ortamının sonucudur” dedi.

Ekonomik sorunların çözümünün adalet ve hukuk devleti ilkelerinden geçtiğini belirten Özel, “Türkiye’de hak, hukuk ve adalet kazanmadan ekonomik kriz sona ermeyecek” ifadelerini kullandı.

Gezi tutuklularına mesaj

Konuşmasının son bölümünde Gezi Parkı eylemlerinin yıl dönümüne de değinen Özgür Özel, hayatını kaybeden gençleri andı. Cezaevinde bulunan Gezi davası tutuklularına da selam gönderen Özel, hukuki süreçlerin yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Özel’in grup toplantısındaki açıklamaları, CHP’de kurultay tartışmalarının sürdüğü ve olağanüstü kurultay için imza sürecinin devam ettiği günlerde siyasi gündemin en önemli başlıklarından biri oldu.