Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Honaz Şelalesi ‘ne nasıl gidilir?

Honaz, Denizli’de gezilecek yerler

Honaz, Denizli’de gezilecek yerler arasında cazip bölgelerden biri olarak dikkat çekmektedir. Honaz Şelalesi başta olmak üzere bölgede çok sayıda doğal güzellik bulunmaktadır. Honaz Dağı Milli Parkı, gezilecek yerler sıralamasında amiral gemisi görevini üstlenirken, doğa ile iç içe olmayı tercih edenler için mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak kabul edilmektedir.

Kent merkezine en yakın ilçe olan ve neredeyse Denizli ile bir bütün haline gelen Honaz, sahip olduğu doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Honaz Dağı Milli Parkı, Denizli’de gezilecek yerler sıralamasının en üst basamaklarında yer alırken, Denizli’de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında Honaz’da çok fazla doğal güzellik bulunmaktadır.

Honaz Şelalesi Nasıl Gidilir?

Honaz Şelalesi, İlçenin Ovacık Mahallesi yakınlarında bulunmaktadır. Yemyeşil bir doğaya sahip olan Şelale, aynı zamanda Ovacık Şelalesi olarak da adlandırılmaktadır.

Honaz Şelalesi yol tarifi son derece kolaydır. Denizli merkezden ulaşım Karakurt Yolu üzerinden hem daha kısa, hem daha kolaydır. Karakurt Yolu takip edilerek Karateke Mahallesi’ne ulaşılmaktadır. Karateke kavşağından sola dönüldüğünde yol ulaşımını sağlamaktadır. Honaz Şelalesi nasıl gidilir sorusunun ikinci bir cevabı daha bulunmaktadır. Bu da Denizli’den Ankara Yolu takip edilerek, Pınarkent’ten Karateke’ye ulaşılmasıdır. Yine buradan Honaz Şelalesi ulaşımı rahattır, ancak biraz daha uzundur.

Honaz Şelalesi’ni Görmeden Kentten Ayrılmayın

Denizli’de görülmesi gereken yerler arasında oldukça popülerdir. Yemyeşil doğası, buz gibi suları ile eşsiz bir güzellik sunan şelale, ziyaretçilerini büyülemektedir. Doğa yürüyüşü için de son derece uygun olan Şelale kaynağına doğru gidildiğinde küçük su birikintilerine rastlamak mümkündür. Bölge doğa yürüyüşü esnasında kuş seslerinin eşliğinde huzurlu anlar yaşayabilirsiniz.

Honaz’da restaurant hizmeti verilen işleri ile de ünlüdür. Burada havuzdan kendi seçeceğiniz balığı yeme imkanına kavuşabilirsiniz. Soğuk su nedeniyle eşsiz bir lezzete sahip olan balık, sizi bölgeye bir daha gelmeye zorlayacaktır.

Honaz’a gelindiğinde Honaz’ın neyi meşhur sorusunun cevabını aramak da gerekmektedir. Honaz, dünyaca ünlü kirazları ile meşhurdur ve sezonunda gelirseniz özellikle Napolyon kirazından tatmanızı öneririz.