Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Honaz Tüneli ne zaman açılacak? Son durum ne?

Denizli kent trafiğinin rahatlatılması

Denizli kent trafiğinin rahatlatılması adına planlanan ve 2019 yılında çalışmalarına başlanan Honaz Tüneli‘nin projesinde sona yaklaşıldı. Çalışmanın tamamlanma aşamasına gelmesi Honaz Tüneli ne zaman açılacak sorusunu da gündeme getirdi. Tünel 2023 yılı içinde hizmete açılacak. Honaz Tüneli’nin 2022 çalışma programını peyzaj düzenlemeleri ve makyaj oluşturmaktadır.

Denizli Çevre Yolu Ve Honaz Tüneli Projesi 2016 Yılından Beri Sürüyor

Denizli Çevre Yolu ve Honaz Tüneli projesi 10 yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Proje tamamladığında Denizli’yi Antalya, Ankara ve Muğla’ya doğrudan bağlayacak olan Tünel, 2 bin 600 metre uzunluğunda iki ayrı tüpten oluşmaktadır. Gidiş ve dönüş şeklinde hizmet verecek iki ayrı tüp tünel bu alanda önemli projelerden biri olarak kabul ediliyor.

Honaz Tüneli İle İlgili Teknik Bilgi

Honaz Tüneli’nin, 2 bin 600 metre uzunluğunda iki ayrı tüpten oluşmaktadır. Tünelin geçtiği dağdan zemine 180 metre derinlikte olan tünel, kentin trafik yükünü olumlu yönde etkileyecek ve transit geçiş imkanı sağlayacak.

İlk kazmanın 2011 yılında vurulduğu Denizli Çevre Yolu projesinin önemli hatlarından birini oluşturan Honaz Tünelinin son durum ne diye merak edenler için sona yaklaşıldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Zorlu arazi şartları ve ortaya çıkan tarihi bulgular nedeniyle zaman zaman sekteye uğrayan çalışmalarda sona yaklaşılıyor. Honaz Tüneli ne zaman bitecek sorusunun cevabının da 2023 yılı içinde verilmesi bekleniyor.

Honaz Tüneli İçinde Peyzaj Ve Diğer Düzenlemeler Sürüyor

Genel hatlarıyla inşaat çalışması tamamlanan Honaz Tüneli‘nin içinde peyzaj ve estetik düzenlemeler devam ediyor. Oto korkuluk sisteminin imalatında son aşamaya gelindi. Honaz Tüneli‘nin 2022 çalışma programı içinde yer alan bordür ve peyzaj çalışmalarıyla projenin son rötuşları da tamamlanmış olacak. Denizli Honaz yolu üzerinde bulunan Tünel için bir sonraki aşama aydınlatma sisteminin tamamlanması olacak. Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından Tünel 2023 yılı içinde hizmete girecek.

Tünel tamamlandığında 28 kilometre olan şehir içindeki yol, 14 kilometreye düşürülecek. Bu sayede hem zamandan hem de yakıt tüketiminden tasarruf sağlanmış olacak.

Denizli haberleri için tıklayın!

Ege Haberleri için tıklayın!