Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnşaat Mühendisleri Odası Aydın-Denizli otoyoluna teknik gezi düzenlendi!

İnsaat mühendisleri odası Denizli Şubesi Aydın Denizli otoyoluna teknik gezi düzenledi. Teknik geziye 25 oda üyesi insaat muhendisi, Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Doç.Dr. Devrim Alkaya ve 35 Genç İMO üyesi Pamukkale Universitesi öğrencileri katıldı.

İnsaat mühendisleri odası Denizli

Teknik gezide katılımcılara öncelikle şantiye iş güvenliği eğitimi verildi. Otoyol ile ilgili teknik bilgilerin verildiği sunumun ardından sahada incelemeye geçildi. Karayolları İzmir Bölge müdürlüğü ve Müteahhit firma Fernas firması mühendisleri katılımcılara çalışma alanında teknik bilgiler verdiler ve öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Otoyol inşaatında kazı dolgu işleri, bitümlü kaplama, fore kazık, plastik kazık, taş kolon uygulamaları ve viyadük inşaatı yerinde görüldü. Mühendis adayları gezide zemin iyileştirme, prefabrik yapilar, soğuk ve sıcak kaplama uygulamalarını yerinde görerek uygulama yapma olanağı buldular. Pamukkale Universitesinden 2021 yılı mezunu Insaat mühendislerinin caliştığı otoyol inşaatında okullarından gelen misafirleri ağırlamanın heyecanı da yaşandı. Mezunlar mühendis adayı gençlere tavsiyelerde bulundular.

Inşaat mühendisleri Odasi Denizli Şube Başkanı Nigar Hüyük gezide yeni ve ileri insaat mühendisliği uygulamalarını yerinde görme fırsatı yakaladıklarını meslektaşlarımız ve öğrenciler için gezinin çok yararlı olduğunu ifade ederek, verdikleri bilgiler için Karayolları Bölge Müdürlüğü, müteahhit firma Fernas, müşavir firma Emay mühendislerine, Pamukkale Üniversitesi öğretim uyesi Doç.Dr Devrim Alkaya ve tüm katılımcılara teşekkür etti.