İstifalara Foça Kent Konseyi Başkanı’ndan tepki

İstifalara Foça Kent Konseyi Başkanı’ndan tepki
Yayınlama: 17.07.2020
A+
A-

Foça Kent Konseyi’nin bazı  Çalışma Meclislerinden başkan ve üye istifalarına Foça Kent Konseyi Başkanı ve Yürütme Kurulu’ndan tepki geldi. Yapılan yazılı açıklamada istifalar için  “2-3 aylık gibi kısa bir sürede böylesi itham, suçlama ve ayrıştırıcı bir dille yaklaşılmasını anlayabilmiş değiliz ve bunları kabul etmiyoruz” denildi.

Önceki gün Kültür, Sanat ve Eğitim Meclisi Başkanı ve Çevre Meclisi Üyesi Canan Gedik, Çevre Meclisi Başkanı ve Kadın Meclisi Üyesi  Ezgi Levent, Kültür, Sanat ve Eğitim Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Sevim Türetken, Kültür Sanat ve Eğitim ile Kadın Meclisleri Yürütme Kurulu Üyesi Nermin Korkmaz, Çevre Meclisi Yürütme Kurulu Üyeleri  Tayfun Özyurt ve Tekin Aslandoğan Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri’ne dilekçelerini vererek istifa etmişlerdi. Dilekçelerde projelerinin desteklenmediği, belediye başkanına iletilmediği, kent Konseyi çalışma meclislerinin işlevsiz hale getirildiği gerekçe gösterilmişti.

Foça Kent Konseyi Yürütme Kurulu adına Başkan Özlem Duvan Temizel tarafından bugün yapılan açıklamada iddialar reddedilerek yaşanan pandemi dönemine dikkat çekildi. 2019 yılı Haziran Ay’ında yapılan kent konseyi meclis seçimlerinin her kesimden ciddi katılımla yapıldığı, meclislerin genel kurullarını yaparak başkanlarını demokratik bir biçimde belirlediği, 2019 yılı Aralık ayı’nın son haftasında  meclislerin tespit ve önerilerinin çalıştay formatında bir toplantıyla Foça Belediye Başkanı ve meclis üyelerine sunulduğuna vurgu yapıldı.

Özlem Duvan Temizel, ” Yeni Foça Forum’dan Kent Konseyinde görev almış arkadaşlarımızı anlıyoruz. Hepimiz gibi kentimize sahip çıkmaya, katkı koymaya çalışıyorlar. Bundan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Ancak burada onlarcası olan sivil toplum kuruluşlarından sadece bir tanesi olarak ve kimsenin diğerinden daha üstün ya da daha değerli olmadığını, herkesin birlikte bir şeyler yapmaya çalıştığını hatırlatmak gerekiyor. 2020 Mart ayında tüm dünyayı şok eden Covit 19 pandemi süreci başladı. Bu süreçte -yaklaşık 2.5 ay – içinde Foça Kent Konseyini, Foça belediyesini ve Meclisini ilgisizlikle, destek vermemekle, yalnız bırakılmakla, geri dönüşler yapmamakla, işlevsiz bırakılmakla ve dahası çabalarının sonuçsuz kaldığı iddialarının değerlendirmesini tüm üyelerimizin dikkatine sunuyoruz. Bu kısacık sürede Belediye Başkanlığının bize tahsis ettiği bir yerimiz, 6 meclis ve 5 mahalle meclisimizi hep beraber kurmayı başardık. Bu bir demokrasi kültürü oluşturma çabasıdır.  2-3 aylık gibi kısa bir sürede böylesi itham, suçlama ve ayrıştırıcı bir dille yaklaşılmasını anlayabilmiş değiliz ve bunları kabul etmiyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.