Lal Denizli, kardeşim dediği Gülşah Durbay’ın son günlerinde hep yanında olduğunu söyleyerek paylaştığı sözler herkesi hüzünlendirdi.
Paylaşımlarında ve törende yaptığı konuşmasında Durbay’ın yoğun bakımdayken söylediği son sözlerden birine de yer veren Denizli, bu anın kendisi ve ailesi için ne kadar etkileyici olduğunu anlattı. Denizli, “Çok acıklı bir hikâye yazdık değil mi…” sözlerinin, Durbay’ın geride bıraktığı büyük mücadelenin özeti olduğunu ifade etti.
Yaklaşık 16 aydır süren zorlu hastalık sürecinde neredeyse hiç ayrılmadıklarını belirten Denizli, bu dönemin hayatlarındaki en ağır sınavlardan biri olduğunu anlattı.
“Sen savaşmak, kafa tutmak için doğmuşsun.”
Gülşah Durbay’ı “bu hayatta gördüğüm en güçlü kadın” sözleriyle tanımlayan Denizli istatistikleri ve ezberleri bozan, doğruluğundan ve dürüstlüğünden asla vazgeçmeyen bir karaktere sahip olduğunu vurguladı. Denizli, mesajında, “Sen savaşmak için, kafa tutmak için doğmuşsun ve tam da sana yakışacak şekilde savaşarak veda ettin bize” ifadelerine yer verdi.

Lal Denizli’den boğazları düğümleyen konuşma ve paylaşımı!
Gülşah Durbay’ın yakın arkadaşı olan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ‘Gülüm’ diye seslendiği Gülşah Durbay’ı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.
Lal Denizli’nin Gülşah Durbay’a veda ettiği sözlerinin tamamı şu şekilde:
‘Gülüm’e dair…
“Çok acıklı bir hikaye yazdık dimi…” yoğun bakımda söylediğin son sözlerden biri bu oldu. Haklıydın ve biz annen ve babanla sessizce ağladık bu sözlerine.
Ayrı şehirlerden aynı yolun umudunda birleşti yollarımız. Yıllardır omuza omuza bir aydınlık gelecek aşkıyla arşınlıyoruz yolları. Yıllar içerisinde yol arkadaşlığımız önce dostluğa ardından kardeşliğe evrildi. Hayatımızın en mutlu günlerini yaşadığımız günlerde, aldığımız kötü haberle yaklaşık 16 aydır ayrı geçirdiğimiz çok nâdir ânımız oldu Gülşah’la.
Bu hayatta gördüğüm en güçlü kadınsın sen Gülüm. İstatistikleri yerle bir eden, tüm ezberleri kendi doğrularınla bir bir deviren, doğruluğundan, dürüstlüğünden bir dakika olsun vazgeçmemiş hayran olduğum insansın sen. Ne söylüyorum diye gözlerini kocaman açıp, gözlerime bakardın çünkü sözlerimden ziyade duygumu görmeye çalışırdın. Sen savaşmak için, kafa tutmak için doğmuşsun ve tam da sana yakışacak şekilde savaşarak veda ettin bize.
Ne diyeceğimi, ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Kocaman bir boşluğa bırakılmış gibiyim. Verdiğin büyük savaşı seninle yürürken şimdi bir hiçliğin ortasında kaldım. Herkes bir şeyler diyor ama hiç birini duymuyorum “Lâlitom yine tıkadın kulaklarını bir tek beni duyduğun saatlerin başladı.”
Ah Gülüm… yüreğimin nasıl yandığını tarif edebilecek bir kelimem yok. Son anlarına kadar iyi ki hiç vazgeçmeden, sana seni ne kadar sevdiğimizi anlattım. İyi ki tuttum pamuk ellerinden. Kurduğumuz tüm ortak hayalleri şimdi bir bir senin adınla, senin ışığınla gerçekleştirmek düşüyor bize.
Çok eksiğim.
Rabbim seni cennetinin en güzel köşesine alsın.
Seni çok özleyeceğim canım kardeşim.
Seni çok seviyorum biriciğim.
Elim, elinde Gülüm.
Lâliton.’
Durbay’ı son yolculuğunda da yalnız bırakmadı
Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, yakın dostu olan Gülşah Durbay’ı son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Şehzadeler Belediyesi önündeki törenden sonra Hatuniye Camii’ne gelen Başkan Denizli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve merhume Gülşah Durbay’ın ailesine taziye dileklerini iletti.
Denizli arkadaşının son yolculuğunun her anında oradaydı defin işlemi sonrası da mezarı başından ayrılmayan Denizli ile Gülşah Durbay’dan geriye paylaşımlar, anılar ve fotoğraflar kaldı.




