Ana Sayfa Arama
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Konak Belediyesi’nden İklim Değişikliğine Uyum İçin Örnek Eylem Planı

Konak Belediyesi’nin Sosyal İklim Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği “Clocalization – İklim Değişikliğine Uyum İçin Yerelleştirme” projesi, Konak Belediyesi İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı’nın oluşturulmasıyla tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın yürüttüğü ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı kapsamında hayata geçirilen proje, genç iklim elçileri, Türkiye’nin farklı illerinden belediye temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Konak Belediyesi’nin Sosyal İklim Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiği “Clocalization

Başkan Mutlu: “İklim krizi çevresel olduğu kadar toplumsal da bir sorun”

Proje kapanış programında konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, katılımcı bir anlayışla hazırlanan eylem planının önemine dikkat çekti. Mutlu, “Bu sadece bir çevre projesi değil, aynı zamanda katılımcı bir çalışmanın ürünü. Bunu masa başında değil, alanda, halkla iç içe gerçekleştirmeyi önemsemiştik. Ekibimiz bunu da başardı. İklim krizi yalnızca çevresel değil, aynı zamanda toplumsal bir kriz. Krize çözüm üretecek olan da toplumun kendisidir” dedi.

İzmir’in de iklim krizinin en çarpıcı etkilerinden biri olan susuzlukla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Mutlu, “İklim krizi uzak bir gelecek değil, tam da yaşadığımız bir gerçek. Bu nedenle iklim uyum çalışmaları artık hiç olmadığı kadar hayati” ifadelerini kullandı.

Tuğrulöz: “Genç iklim elçileriyle yürütmek anlamlı oldu”

Sosyal İklim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Tuğrulöz de Konak Belediyesi’nin sürece verdiği desteğin önemine dikkat çekerek, “Bu projeyi yalnızca kamu ve özel sektörle değil; çocuklar, gençler, kadınlar, engelliler ve geçici koruma statüsünde olanlarla birlikte yürüttük. Katılımcı özelliği bizim için ayrıca anlamlı. Dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana iklim adaletine erişmeye çalışıyoruz. Konak Belediyesi’nin desteği bizim için mutluluk verici” dedi.

Diğer belediyelere örnek oldu

Proje kapanışında, Konak Belediyesi İklim Değişikliğine Uyum Eylem Planı madde madde sunuldu. Eylem planında; Kentsel Dayanıklılık ve Altyapı, Toplumsal Katılım ve Sağlık, Su Yönetimi, Tarım ve Gıda Güvenliği, Biyoçeşitlilik ve Doğa Koruma, Kültürel Mirasın Korunması, Yerel ve Uluslararası İşbirlikleri ile Doğal Afetlere Karşı Hazırlık başlıkları yer aldı.

Reklamı Geç
Pamukkale Belediyesi Eğitim Desteği Başvuruları