Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Merkezefendi, Çin ilişkileri boyut kazanıyor

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 11 kişilik Çinli heyeti ağırladı. Çin’in Keqiao Belediye Başkan Yardımcısı Sun Chengrong, daire başkanları ve 5 işadamı ile gerçekleştirdiği ziyarette Başkan Doğan ile Merkezefendi ve Keqiao arasındaki ekonomik, kültürel ve sosyal işbirliği hakkında görüşme gerçekleştirdi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz

Merkezefendi Belediyesi ile Çin ilişkileri gelişerek devam ediyor. Çin’in Keqiao ilçesinden Denizli’ye ziyaret gelen Keqiao Belediye Başkan Yardımcısı Sun Chengrong, daire başkanları ve 5 işadamı Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret etti. Sun Chengrong ve Başkan Doğan görüşmede Keqiao ve Merkezefendi’yi tanıtarak yapılabilecek işbirlikleri hakkında fikir alışverişinde bulundular. Görüşmede Çinli işadamları Başkan Doğan’a faaliyet gösterdikleri sektör hakkında bilgi sundular.

CHENGRONG, BAŞKAN DOĞAN’A KEQİAO’YU TANITTI

Keqiao bölgesini tanıtan Belediye Başkan Yardımcısı Sun Chengrong, 2500 yıllık tarihi bulunan ilçenin Çin’in en büyük tekstil merkezi olduğunu Denizli ve Merkezefendi ile bu yönden benzer yanlarının olduğunu dile getirdi. 1 milyon 300 bin nüfuslu Keqiao’da 3 binden fazla işyeri olduğunu söyledi. Türkiye ile önemli iş ilişkileri olduğunu belirtti. Bunun yanısıra turizmde de Keqiao’nun son yıllarda önemli aşama kaydettiğini söyledi. Chengrong,”Keqiao son yıllarda Çin’in temsil edecek derece hızlı gelişiyor. Keqiao’nun geçen yıl gayri safi milli hasılası 21 milyar dolardı. Ekonomik kalkınma sırası olarak gayri Keqiao’nun Çin’deki sırası 12’dir. Nehirlerin ve köprülerin yoğunlukta olduğu bölgemiz doğunun Venedik’i olarak adlandırılır”dedi.

BAŞKAN DOĞAN’A ÖZEL HEDİYE VE TEKSTİL FUARINA DAVET

Chengrong konuşmasının ardından Çinli kareografi ustasının hazırlardığı özel hediyeyi Başkan Doğan’a hediye etti. Ayrıca 27 Eylül’de gerçekleştirilecek Keqiao Tekstil Fuarı’na Başkan Doğan’ı davet etti. Chengrong, dünyadaki tekstille ilgilenen tüm işadamlarını fuara beklediklerini belirtti.

BAŞKAN DOĞAN:”YÜRÜTECEĞİMİZ İKİLİ İLİŞKİLERLE ÇALIŞMALARIMIZI İLERİ DÜZEYE TAŞIMAK İSTERİZ”

Çinli heyetin gerçekleştirdikleri ziyaretten dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Doğan heyete Merkezefendi ilçesini anlattı. 2014 yılında ilçe olan Merkezefendi’nin büyükşehir hazırlıkları yapılmadan bu aşamaya geldiği için çeşitli sıkıntılar yaşadığını kaydeden Doğan,”Merkezefendimiz sıkıntılara rağmen Denizli ve Türkiye’de ekonomik ve sosyal açıdan ilk sıralarda yer alan bir ilçe. Biz 25 yıl sonra bu ilçeyi devraldık ve zor bir görev üstlendik. Şuanda ilçemizde yaptığımız ekonomik, sosyal ve kültürel çalışmalarla Merkezefendi’yi bir marka haline getirmek için çalışıyoruz. Gençlerin istihdamı, kadınların iş hayatına kazandırılması özellikle kadın belediye başkanı olarak benim önceliklerim arasında. Bunlar için bölgemizde yeni bir sanayi bölgesi çalışması yapıyoruz. Eğitimde özellikle robotik kodlama düzeyinde önemli çalışmalarımız var. Biz sizlerle yürüteceğimiz ikili ilişkilerle bu çalışmalarımızı ileri düzeye taşımak isteriz”dedi.

Başkan Doğan, işadamları ile Denizli’yi ziyaret eden Çinli heyete bölgede yapacakları yatırımlar için yardımcı olabileceklerini kaydetti. Görüşmenin ardından Ornaz Vadisi’nde Çinli heyeti ağırlayan Başkan Doğan Merkezefendi, Keqiao arasında önemli işbirlikleri için çalışacaklarını belirtti.