Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Milletvekili Teoman Sancar’dan Bakan Soylu’ya ve Denizli’ye teşekkür

Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Egeyön TV’de genel ve yerel siyasette gündem olan konuları değerlendirdi. Sancar, yaşadığı şantaj kumpasının ardından ilk defa samimi açıklamalarda bulundu. Sancar, o kötü günlerde tüm Denizli’nin yanında olduğu için teşekkür etti. Sancar bir parantez açarak; “O dönemde ‘Sayın vekilim sizi yalnız bırakmayız’ diyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ederim.” dedi. Sancar’ın erken seçim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık tartışmaları, baş örtüsü tartışmaları, AK Parti’nin HDP ziyareti, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’ çatlağı, Memleket Partisi’nden istifa eden meclis üyeleri hakkında değerlendirmelerini röportajımızdan okuyabilirsiniz.

Denizli Milletvekili Teoman Sancar,
Milletvekili Sancar’dan Bakan Soylu’ya ve Denizli kurmaylarına özel teşekkür

Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Egeyön TV’de Gazeteci Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı. Program 3 bölüm halinde yayınlandı. İlk bölümde Sancar deprem, tedbirler ve hükümetin toplu konut projesini, ikinci bölümde vergi affı ve esnafın durumunun konuşuldu. Üçüncü bölümde ise Milletvekili Teoman Sancar, yaşadığı şantaj kumpasının ardından ilk defa samimi açıklamalarda bulundu. Milletvekili Teoman Sancar ayrıca erken seçim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylık tartışmaları, baş örtüsü tartışmaları, AK Parti’nin HDP ziyareti, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’ çatlağı, Memleket Partisi’nden istifa eden meclis üyeleri gibi konular konuşuldu.

İŞTE SANCAR, RÖPORTAJININ 3. BÖLÜMÜ

Seçin size göre ne zaman olacak?

“İKTİDARDAN ERKEN SEÇİM EMARESİ YOK”

Şuandaki resmi takvim belli olacak 24 Haziran haftası olarak görünüyor. O tarihe denk gelen Pazar gününde seçimlerin yapılması gerekiyor. Şu saate kadar iktidardan erken seçim emaresi görmedik. Biz önümüze bakıp seçim takvimini öyle görmek zorundayız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olması için Haziran’da değil, Mayıs’ta seçimlerin olması gerektiği söyleniyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

“ERDOĞAN’IN ADAY OLAMAYACAĞINA DAİR SİYASİ PARTİLERDEN BİR TEPKİ YOK”

Anayasa profesörü değilim ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağına dair siyasi partilerden bir tepki yok. Olamaz demiyorlar. Herkes seçime hazırlanıyor. O zaman seçimin Mayıs ya da Haziran arasındaki fark nedir? Cumhurbaşkanı bir referandum sonucu göreve başladı. O referandumda görev süresi 5 yıla düştü. İktidar kendince bunun yeni yasa olmasından dolayı ilk dönem olduğunu söylüyor. Muhalefette buna sert bir tepki göstermiyor. Anayasa mahkemesine de götürülmedi. Bu durum olmadığı için tartışmaya gerek yok. Ekonomik kriz yaşayan ülkemizde bunlarla meşgul edilmesinin gündemi saptırmak diye düşünüyorum.

Sürekli halkın içindesiniz. Bugün Türkiye’de baş örtüsü sorunu var mı?

“TÜRBANLA SORUNUMUZ YOK, ARTIK BU MESELELERİ GERİDE BIRAKALIM”

Biz bu sorunu yıllar evvel yaşadık. Türban ile ilgili şuanda vatandaş arasında bir sorun olduğunu görmedim ve yaşamadım. Bugün Afyon Valimiz türbanlı, kamu kurumlarında çalışanlarımızın bazıları türbanlı bir sorun yaşamıyoruz. Türbanlı ile türbansız arasındaki fark ne? Bana birisi bunu söylerse sevinirim. Ben bunu da ekonomik sorunlar yaşanırken gündemin taca atılması olarak görüyorum. Türban tartışmasının acilen bitirilmesi lazım. Türban takan vatandaşımızın inancının ve kültürünün gereğidir ve saygı duymak mecburiyetindesin. Hiç kimsenin bununla ilgili meselesi yok. Artık bu meseleleri geride bırakalım.

AK Parti’nin HDP ziyaretini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“OY KULLANMAYA GİTTİĞİNİZDE KİMLERİN KİMLERLE BERABER OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ”

HDP’yi düşmanca görmek yanlıştır. Parlamento bulundukları illeri temsil eden milletvekilleridir. HDP’nin içinde teröre destek verenleri de esefle kınıyorum. Atatürk’ün Cumhuriyeti’nde yapılacak şey değildir. Diğer yandan bakarsak HDP’nin parlamentoda kullandığı oy yok mu sayılıyor? Bu anlamda tabi diyalog kurulabilir ve kimse eleştirmemeli. 6’lı masa meselesinde her şeye açık olmalıdır. Varsa açıklanmalıdır. Yok diyorlarsa buna inanmak lazım gelir. Bunu da AK Parti’nin her gün temcit pilavı gibi gündeme getirmesini doğru bulmuyor. İttifak yasası var. Oy kullanmaya gittiğinizde kimlerin kimlerle olduğunu göreceksiniz.

Denizli’ye dönersek, Merkezefendi Belediye Meclisi’ndeki ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi’ önerisine ittifak ortağı İYİ Parti destek vermedi. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

ŞENİZ DOĞAN’A DESTEK

Merkezefendi Belediye’mizde Şeniz Doğan Başkanımız yola çıktığından bugüne en fazla ses getiren, en fazla gönüllere kalplere giren koşturan bir kardeşimiz. Belediye Meclisi’nde ise şimdiye kadar birçok karar oy birliği ile geçmiş. Burada kadın-erkek eşitliği ile ilgili bir müdürlük kurulsun istenmiş. Şeniz Hanım’ın bunu gündeme getirmesinin kime ne zararı var. Bu madde içinde anayasaya, ahlak kurallarına, dini kurallara aykırı bir durum yok. Kadınların desteklenmesi, güçlendirilmesi adına alınmış bir karardır. MHP ve AK Parti muhalif olarak bir açıklama yapmışlar.

Zamanında CHP’den Memleket Partisi’ne geçen Merkezefendi Belediye Meclis üyeleri Murat Cımık, Arif Suna ve Gökhan Deda yine Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ertan Başkan Memleket Partisi’nden istifa etti. Bu isimlerin partiye döneceği konuşuluyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

MECLİS ÜYELERİNE SAHİP ÇIKTI

Değerli meclis üyelerinin CHP’li olduğuna ve geçmişten bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin bekçisi olarak mücadele ettiğine eminim. Diğer açıdan fikir çatışmaları olmuştur. Sayın Muharrem İnce Memleket Partisi’ni kurdu. İnce’nin yanına geçenler başka bir ülkeden mi geldi? Oraya geçenlerin çoğu CHP’den oldu. Muharrem İnce’yi CHP’den ayrıldı diye tukaka ilan edemeyiz. Cumhurbaşkanlığına aday gösterdiğimiz bir partilimizdi. Merkezefendi Belediye Meclisi’nde bu arkadaşlarımız belediyenin kararlarının arkasında olmuşlardır. Bu bağımsızken de böyleydi. Siyasette üzüntüler olabilir. Bugün baktığınızda DEVA, Saadet Partisi, Gelecek Partisi AK Parti’nin içinden çıkmıştır.

Tekrar aday mısınız?

“ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER NE GETİRİR BİLİNMEZ”

Ben geçtiğimiz süreçte yaşadığım şantaj ve kumpas olaylarından dolayı partinin yıpranmaması adına istifa ettim. Bağımsız milletvekiliyim. CHP’de delege, belediye meclis üyeliği, il başkanlığı ve milletvekilliğini onurla yaptım. Görevim süresince vatan, millet ve bayrak adına mücadele etmiş insanım. Siyaset bir hırs, bencillik olmamalı. Yapılacaksa yapılmalıdır. Ben içimde vatan ve millet sevgisiyle yola çıktım. Gitmeye de devam ediyorum. Bu onurla yaşamak da bana yeter. Yaşadığım acıdan dolayı 2 yıldır sessiz kaldım. O yüzden bugün olay görev almak almamak meselesi değil. Görevliymiş bilincini yaşamak önemlidir. Önümüzdeki günler ne getirir bilinmez. Doğru olanın yanındayım ve destekliyorum.

19 ilçe başkanın desteği ve bağımsız meclis üyeleriyle CHP’ye döneceğiniz konuşuluyor. Ne diyorsunuz?

“ADAY OLAYIM DİYE BAŞKA PARTİYE GEÇME DÜŞÜNCESİNDE OLMADIM”

İlçe başkanları benim dostlarım ve dava arkadaşlarım. Onlarla benim bağım kopabilir mi? Partililerim hepsi arkadaşım. Ben onlarla Türkiye’nin bekası ve özgürlüğü için bir yola çıkmışım, şimdi küstüm diyebilir miyim? Ben Denizli’nin milletvekiliyim. İlçe başkanlarımın hepsi Allah razı olsun yanımda olduklarını haykırmışlardır. İl başkanımız ve yönetimi ile dostluğumuz devam etmektedir. Ben aday olayım diye başka bir partiye geçme düşüncesinde hiç olmadım. Aday olmak için bu hırsa gerek yok. Ben bir partiye milletvekili vaadiyle üye olursam bu etik değildir.

ZOR ZAMANLARDAKİ DESTEK İÇİN SOYLU’YA ÖZEL TEŞEKKÜR

Yaşadığım sıkıntılı ve acı dönemde tüm Denizli’miz, tüm siyasi parti başkanları bunu bir malzeme yapmak yerine yanımda olmayı tercih etti. Denizli Valimiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız, Başsavcımız, Emniyet Müdürümüz yanımda oldu. Hatta telefonuma çıkarak ‘Sayın vekilim sizi yalnız bırakmayız’ diyen İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya teşekkür ederim. Zor günde insan yanında olanı bilir. Bir de bu milletvekili oldu ama bir sıkıntı çeksin diyenleri de bilir. Allah herkesin dağına göre kar versin. Ben Denizli’nin evladıyım ve zor günlerimde sahip çıktılar.