Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
23 Nisan’ın, Türkiye’nin kaderini değiştiren kurucu iradenin adı olduğunu belirten Aras, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bağımsızlık mücadelesinin yönetildiği ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarihsel merkez olduğunu vurguladı. Meclis’in açılmasıyla birlikte egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tüm dünyaya ilan edildiğini ifade etti.
23 Nisan’ın yalnızca bir tarih değil, aynı zamanda hem geçmişin hafızası hem de geleceğin ufku olduğunu dile getiren Aras, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü çocuklara armağan ederek özgür bir ülkenin ve barış dolu bir dünyanın umudunu onlara emanet ettiğini belirtti. Her yıl bu özel günde çocukların neşesiyle sokakların şenlendiğini, okulların bayraklarla süslendiğini ve dünyanın farklı coğrafyalarından çocukların aynı sevinci paylaştığını kaydetti.
Ancak bu yıl 23 Nisan’ın buruk bir atmosferde karşılandığını ifade eden Aras, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da yaşanan okul saldırılarında hayatını kaybeden çocuklar ve öğretmenlerin acısının yüreklerde olduğunu belirtti. Bu tür olayların, çocukların güvenliğinin ne kadar hayati olduğunu bir kez daha gösterdiğini vurguladı.
Çocukların güven içinde büyüdüğü, eşit ve özgür bir geleceğin inşa edilmesinin herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ifade eden Aras, bu bilinçle çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.
Başkan Aras, mesajının sonunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle andı; hayatını kaybeden çocuklar ve öğretmenler için rahmet dileğinde bulundu.



