Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özel durumu ve yeteneği olan çocuklar hazırlanan projelerle tespit edilecek

ALAŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN İLÇEDE GÖREV YAPAN OKUL MÜDÜRLERİNİN KATILDIĞI TOPLANTI İLE ALAŞEHİR REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ TARAFINDAN BİRİNCİ SINIFA BAŞLAYACAK ÖĞRENCİLER İÇİN HAZIRLANAN ‘OKULA NE KADAR HAZIRIM’, ‘SANAT TERAPİ İLE FARKINDALIK’, ‘ÖZEL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ’, ‘ÖĞRETMEN ATÖLYESİ’ VE ‘ÖĞRETMEN AKADEMİSİ YETENEKLER ATÖLYESİ’ İSİMLİ PROJELERİN TANITIMI YAPILDI.

ALAŞEHİR İLÇE MİLLİ EĞİTİM

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçede görev yapan okul müdürlerinin katıldığı toplantı ile Alaşehir Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından birinci sınıfa başlayacak öğrenciler için hazırlanan ’Okula Ne Kadar Hazırım’, ’Sanat Terapi ile Farkındalık’, ’Özel Öğrenme Güçlüğü’, ’Öğretmen Atölyesi’ ve ’Öğretmen Akademisi Yetenekler Atölyesi’ isimli projelerin tanıtımı yapıldı.

Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’in başkanlığında Rehberlik Araştırma Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya ilçede görev yapan okul müdürleri katıldı. Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen Türkiye’de ilk olma değerine sahip beş projenin tanıtımı yapıldı. Toplantıda, Alaşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Olcay Eren Bayoğlu, Psikolojik Danışman Fatma Batık Şimşek ve Psikolojik Danışman Tuğçe Bozkurt Güzel tarafından yazılan ve gerçekleştirilen projelerin sunumu yapıldı.

Proje çalışmasında, gelecek yıl birinci sınıfa başlama ihtimali olan okul öncesi düzeyde eğitim gören çocukların, okula başlama olgunluğu, çocukların anlama anlatım dil gelişimi, kavram becerisi, küçük kas gelişimi, matematiksel gelişimi, ritim duygusu, örüntü oluşturma resim yorumlama becerisini gözlemlemeyi sağlayacak olan bu projeyle çocukların anneleri, babaları ve birinci sınıf öğretmenleri tarafından daha yakından tanınmaları ve çocukların eğitim hayatında onlara daha çok faydalı olacak çalışmalar içinde bulunmalarını sağlanacak.

Proje kapsamında Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği ve Alaşehir Kaymakamlığı tarafından proje oluru alınan, okullarda görev yapan 13 psikolojik danışman görevlendirildi. Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezinin oluşturmuş olduğu projelerle, okullarda görev yapan tüm öğretmenlere özel öğrenme güçlüğü hakkında bilgilendirme atölyesi projesi, zeka düzeyi normal ve normal üstü düzeyde olan ancak fark edilmeleri çok zor olduğu için eğitim ortamında kaybolan özel öğrenme güçlüğü olan çocukların toplum içinde yaşadıkları baskıyı azaltmak, kendilerini ifade etme ortamlarını artırmayı hedefleyen çalışma ile topluma yüzlerce çocuk kazandırılacak.

Alaşehir Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Birinci sınıfa başlayacak çocuklarımız için onların okula ne kadar hazır olduğuna, hangi yönleri güçlü ve hangi yönleri biraz daha desteklenmeye ihtiyaç duyacağına yönelik birinci sınıf başlangıç sürecini desteklemek amacıyla bir proje başlatıyoruz. Proje ile çocuklara okula başlama olgunluğu belirleme formu uygulanacak ve çocuğun gelişim düzeyi hakkında anne baba bilgilendirilecektir. Alaşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi rehberlik hizmetleri bölümünün yapmış olduğu projenin temellerinin atıldığı çalışmalarda her türlü desteği veriyoruz. Eğitim – öğretim seviyesine gelmiş olan bir çocuğumuzu dahi görmezden gelemeyiz. Bizim hayatına dokunacağımız bir çocuk gelecekte yüzlerce insanın hayatına dokunabilecek birer bireydir. Bu amaçla farkındalığımızı artırarak bu çocukların hislerini haykırarak ifade etmelerini sağlayacak olan Alaşehir Rehberlik Araştırma Merkezi ve bu sorumluluğu sırtlayan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.”