Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeki Güven Yazdı:”Değişen Kim?”

Merhaba, Ben değişiyorum, insanlar

Merhaba,

Ben değişiyorum, insanlar değişiyor, çevrem değişiyor. Fakat bu değişim iyi mi kötü mü? Hayatımız hep değişimlerle dolu. Doğduğumuz günden bu güne kadar hem fiziksel yapımızda hem de zihinsel alanımızda sürekli değişimleri yaşıyoruz. Değişmek güzel mi?

 Öncelikle yazıma değişim nedir sorusuyla başlamak istiyorum. Bir eylemin sonucu olarak ortaya çıkan duruma, belli bir süreç içinde ortaya çıkan durumların sonucuna değişim denilmektedir. Değişim tüm canlılarda mevcuttur fakat insanda durum biraz daha farklıdır. Bizlerde değişim fiziksel, zihinsel ve duygusal bir biçimde gerçekleşmektedir. Bu değişimin özel bir biçimi de vardır, o da gelişim veya gelişme. Her gelişim bir değişimdir fakat her değişim bir gelişim değildir. O yüzden değişirken neye değişiyoruz bu çok önemli.

Değişimi fiziksel olarak inceleyecek olursak, büyümek bir değişimdir. Bunula birlikte fiziksel özelliklerimizle, yeteneklerimiz ve yaptıklarımız gelişimi ortaya koyar. Fakat bu değişim yetişkin bir yapıya geldikten sonra biraz durağanlaşır. Çünkü bundan sonraki aşaması bedenin yaşlanma süreci olarak devam eder. Bu süreçte kilo almak, vermek, estetik ameliyatlar ve vücudun kas yapısı ve esnekliğiyle ilgili değişimler değişim sürecindeki değişiklilerdir.

 Değişim zihinsel alanda ise, sürekli görerek, duyarak ve deneyimleyerek yaşam süresince devam eder. Duygusal alanda da değişim yaşam boyu devam eden bir olgudur. Dünya üzerindeki her şey değişim halindedir. Sadece dünya değil içinde bulunduğumuz evren ve galakside dinamiktir.

Hem bireysel hem de toplumsal olarak, canlı varlıkların hayatlarını sürdürebilmeleri için değişim dinamiklerini kavramaları ve sürekli değişen koşullara uyum sağlamaları gerekir. Değişime uyum göstermeyen insanlar kaybetmekte, uyum gösterenlerde kazanmaktadır. Bu değişimi kabullenmekteki en büyük engel zihindir. Çünkü zihin hep geçmişte kaldığı için değişimi reddeder. Bu insanların zihninde geçmiş güvenlidir. Aslında değişime direnmenin asıl altına yatan duygu özgüven eksikliği ve kişinin bilinmeyenden korkmasıdır. Buna eski alışkanlıkları, endişe duyması, dar görüşlülüğü ve bilgisizliği eşlik etmektedir.

Sende değişiminin bir gelişim olmasını istiyorsan öncelikle geçmişi geçmişte bırakmalısın. Senin değişimin, çevrenin değişmesine ve bu da dünyanın değişmesine yardımcı olacaktır. Gerçek değişim için kişinin orijinal hale gelmesi gerekir. Bu evrende Orijinal Yoga Sistemini uygulayan insanlar orijinal hale gelebiliyor. Bu dünyada tek bir insan bile değişmeye başlayınca, başkaları da harekete geçer. Her yıl kutlanan 7 Temmuz Dünya Değişim Günün de okuduğum bir söz aklıma geldi.

‘’Kendini değiştir, Dünyan değişsin. Dünyanı değiştir, Dünya değişsin.’’

Sevgilerimle…

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü

*Kaynak: Akif Manaf, ‘’Değişim nedir ve nasıl gerçekleşir?’’ kitabı