Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizlili inşaat mühendisleri deprem bölgesinde inceleme yapmak üzere yola çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde 11 il depremden etkilendi. İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi, yıkımlar meydana gelen deprem bölgelerinde biri olan Hatay’da inceleme yapmak üzere yola çıktı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi üyesi mühendisler deprem bölgesinde teknik inceleme yapmak için deprem bölgesine doğru yola çıktı. İnşaat mühendisleri Hatay bölgesinde meydana gelen büyük yıkımın nedenleri yerinde inceleyecekler. Çalışmaya Pamukkale Üniversitesinden Prof. Dr. Halil Karahan ve Doç. Dr. Devrim Alkaya da katıldı. Şube üyesi mühendisler ve Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile yapılacak olan teknik inceleme bilgi ve tecrübe kazanılması açısından büyük önem taşıyor.
Doç. Dr. Devrim Alkaya “Kentimizde daha kaliteli yapı üretimi için inşaat mühendisleri var güçleri ile çalışmayı sürdürmek zorundalar. Canlı laboratuvar niteliği taşıyan deprem bölgesinde yapılacak teknik inceleme ile depremde zeminin büyütme etkisini ve yapı kalitesinin önemini yerinde görmek için bu tür bir çalışma planlandığını söyledi. Yapılan çalışmanın depreme dayanıklı yapı tasarımı yanında afet yönetimi, çadır kentlerin kurulması, yer tespiti, içme suyu kanalizasyon altyapı sorunları ile ilgili inceleme yapma fırsatı bulacaklar” dedi.