Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Paylaşmanın önemini gösteren yazı görenlerin içini ısıttı

AYDIN (İHA) – AYDIN’IN KÖŞK İLÇESİNE BAĞLI KIRSAL ILIDAĞ MAHALLESİ YOLU ÜZERİNDE BULUNAN BİR İNCİR BAHÇESİNE ASILAN “BU İNCİRLERİ CÜMLE HERKES YİYEBİLİR” YAZILI NOT, GÖRENLERİN HEM İÇİNİ ISITTI HEM DE PAYLAŞMANIN ÖNEMİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERDİ.

AYDIN (İHA) - AYDIN’IN

Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Ilıdağ Mahallesi yolu üzerinde bulunan bir incir bahçesine asılan “Bu incirleri cümle herkes yiyebilir” yazılı not, görenlerin hem içini ısıttı hem de paylaşmanın önemini gözler önüne serdi.

Aydın’ın kırsal mahallelerinde, Osmanlı Dönemi’nden bu yana hayır geleneği devam ediyor. Başta incir olmak üzere pek çok meyvenin yetiştiği bahçelerin kenarında yoldan gelip geçenlerin yiyebilmesi için asılan ‘yemek helaldir’ yazıları, paylaşmanın önemini gözler önüne seriyor. Hayırsever bir vatandaş da, Köşk ilçesi kırsal Ilıdağ Mahallesi yakınlarında kendisine ait incir bahçesinin yol kenarına bir not bıraktı. Hayırsever vatandaşın “Hayrattır. Bu incirleri cümle herkes yiyebilir” notu görenlerin içini ısıttı. Hayırsever vatandaş, astığı not ile incir ağacının meyvelerini yemek isteyen insanlara açık bir davet sunarken, toplumun birlik ve dayanışma içinde olmasını da teşvik etti.