Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ahmet Deda

Ahmet Deda yazdı: Gol mü?

Denizli Merkezefendi Belediyesi’nde seçimden bu yana sürtüşmeler sarmalında hareketlilik devam ediyor.

Perdeyi kaldırmaya gerek yok. CHP’de perdeler şeffaf. Şehrin bir iki noktasında derin kulis bilgilerine ulaşmak mümkün. Şöyle kısaca hatırlayalım.

Önceki dönem Merkezefendi Belediyesi’nde CHP Meclis Üyesi Av.Şeniz Doğan Belediye Başkanı olmak için yola çıkıyor. Haklı mı haklı bu yolda çalışma arkadaşları danışmanları başlıyor çalışmaya..

İnternet haber sitesi Denizli Haber’in köşe yazarı Tolga Varlıker iş insanı unvanının yanına CHP Merkezefendi İlçe Başkanlığını dahil ediyor.
Danışmanlar ve yol arkadaşları demokratik seçim için başlıyorlar önseçim çalışmalarına.

Meclis hariç başkanlık ön seçimlerini Sedat Demirci’ye karşı Avukat Şeniz Doğan kazanıyor.
Masalar kuruluyor. Dengeler oluşturuluyor CHP’nin il seçim masası sanki hedef Merkezefendi Belediyesi gibi planların içinde Ankara turları İYİ Parti, HDP derken Av. Şeniz Doğan adaylığı kesinleşiyor.

İYİ Parti’ye Büyükşehir ve Çal veriliyor. Bu ara Pamukkale’de sular durulmuyor. Ahmet Divarcı’nın adaylığını kabul görmeyen akıl seçim işleri uzmanı CHP’liler, İYİ Parti merkez ilçe belediye başkan adayını geri çektirmeyi başarıyorlar.
Pamukkale’de CHP adayı Genel merkeze rest çeker ya açıklanan adaylığımı kabul edersiniz ya da bağımsız aday olurum demiş.

İşte tam bu noktada Pamukkale’de CHP seçim işleri akilleri Pamukkale’de İYİ Parti Belediye başkan adayını piyasaya sürmeyi başaramadı.Bunun içinde yirmi bine yakın CHP’li Pamukkale’de sandığa gelmedi.

CHP ittifak ve ortaya karışık bir metotla meclis üyelerini seçti. Kırılma çelişkiler burada başladı. Belediye başkan yardımcılığı hayali birkaç kişiye kurduruldu çok çabuk söndürüldü.
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan iktidarın gücüyle ve de danışmanlarının mum ışığı aydınlatmaları ile yola alacakaranlıkta devam etmeye başladı.

Orhan Karaca taca, CHP Merkezefendi ilçe başkanı Tolga Varlıker tatile çıktı.
İl başkanlığı merkez ilçe başkanlığı Merkezefendi damgalı oluverdi.
Genel merkez ve de Genel Başkan yardımcısı Gülizar Biçer Karaca tribünden seyre devam etti. Sandı ki çelişkiler kendisini güçlendiriyor.
Oda seçimleri baro seçimleri derken CHP bu ara iki vekilini yitirdi. Kazım Arslan hayata erken veda etti.

Öte yandan bir kumpas olayı ile Teoman Sancar CHP’den istifa etti.

Denizli’nin güçlü patronu Genel başkan yardımcısı Karaca partiyi toplayıp çelişkileri azaltmak yerine gruplara taraf olmayı tercih edince Denizli’de ortalık toz duman.

Merkezefendi Belediyesi’nde çelişkiler artarken yeni güçlü bir ekip kurulamadı.
Başkan tek başına halkın içinde sevimli teşkilat ve partide yalnızlar kaldı. Ayarları kim ayarlıyorsa en sonunda medya bölümünde teker patladı. Bu patlama medyatik olduğu için ses getirdi.

Memleket, Ak Parti, MHP Encümeni ele geçirdi.
CHP’nin disiplinin bir ay önceden çalışmış olsaydı sonuç bugün böyle olmazdı. Belki Memleket meclis üyeleriyle sorunları Bağımsız Vekil Teoman Sancar ve partinin akilleri çözerdi.

Görünen o ki çözüm değil çözümlerin yerine çatlama beklenmiş.

Bu çelişkilere baro seçimleri karıştı inşaat mimarlık bulaştı. Yakında mali müşavirler oda secimleri de ballı acılı kaymak olur.

Peki sonuç ne olur?

Başkan yardımcısı Necdet Yılmaz günah keçisi olursa günah olur.

Fatura bir bütün imece usulü ile ödenir mi bilmem..

Yalnız sonucunda derin bir oyun var. Büyükşehir Belediye başkanlığı için favori gösterilen Merkezefendi Belediye Başkanı Av.Şeniz Doğan son olaylarla Büyükşehir adaylığında kurnazca bir taktik ile ofsayta düşürüldü.

CHP’nin Denizli’de Şeniz Doğan’ın ofsayta düşülmesi olayına seyirci kalması belediye başkanlığı sayılarını da riske sokar.

Sonuç şudur:

Seçilmek kadar ekip ve oyun kurmak önemlidir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER