Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ahmet Deda

Ahmet Deda yazdı: Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü Egeyön Haber olarak yürekten kutluyoruz.

Emekçi kadınalar gününe baktığımızda öncelikle rahmetli olmuş analarımızı yad ediyorum. Çalışan kadınların dünyanın neresinde olursa olsun ellerinden öpüyorum. Çünkü eğer bugün biz biryerlerdeysek bu kadınların eseri. Dünyada ve Türkiye’de kadınlar çalışıyorsa ve kadınlar emek veriyorsa emek daha değerli ve kadınlar hayatımızda en önemli yerlerde olmalı. Yerlerde olmalı diyorum ama kadınlar ne yazık ki istedikleri yerlerde değil. kadınlar için böyle günlerde törenler yapıyoruz, kutlamalar yapıyoruz, karanfiller dağıtıyoruz, her yerde anını anıyoruz. Fakat kadınları 8 Mart Kadınlar Günü2nde anıyoruz. Ertesi gün unutuyoruz. Öncelikle böyle bir günde kadınlar daha mutlu olsun, kadınlar öldürülmesin. İşte her gün haberleri izlediğimizde her yerden gelen kadın cinayeti haberleri ile irkiliyoruz, kadın cinayetlerinin yanı sıra birde o iğrenç kadına şiddet görüntüleri var. Onları bütünü ile kınıyoruz.

Ne kadar acı değil mi?

Biz Egeyön Haber olarak diyoruz ki, kadına yönelik şiddet yok olsun, hatta kadına şiddet uygulayanların elleri kırılsın, hatta şiddetle ilgili göstermelik kutlamaların dışında parlamento acil olarak toplanmalı. Ne kadar ağır ceza veriliyorsa o kadar ceza uygulanmalı.

Türkiye’de en büyük sorun ceza veriliyor, en kısa zamanda da o şiddeti, cinayeti uygulayanlar yine bizim aramızda. İşte böyle olduğunda kadınlara olan vicdani sorumluluğumuz, insani görevimiz yerine gelmemiş oluyor. yasa elden geçirilmeli. Elden geçirilirken de uygulanır bir hale getirilmeli. Eğer dünya emekçi kadınlara yapacağımız bir iş varsa yapacağımız budur.

İkincisi bütün kadınlar hani belediyeler kurumlar kuruluşlar kutluyor ya şimdi gidin bakın tarlada bağda dağda çoban olan var ya tarlada ırgat ve çalışan emekçi kadınlarımızın tarım bölümündeki bütün çalışmaları sosyal güvenlik konumunda değil. yani sosyal güvenlikleri yok. Bu ele alınmalı. Sadece fabrikada tekstil işçisi olduğu zaman değil, tarlada dağda da işçi olduğu zamanda onların sosyal güvenlikleri sağlanmalı. Birde emekçi kadınlara önem veriyorsak eğer onların ürettikleri ürünlerin parlaması ve satısında, onların ulaşımında kargolar indirim yapmalı. Ve yine onların ürettikleri ürünlerin pazarlamasında bütün şehir belediyeleri bir farklılık yapmalı ve kadın girişimcilere kadın üreticilere bir ayrıcalık yapmalıyız. Onlar üretiyorsa temiz üretiyor, onlar üretiyorsa sağlıklı üretiyor. Yenilebilir içilebilir üretiyor. Bizde Egeyön Haber olarak buradan belediye yetkililerine buradan diyoruz ki kurulan kooperatiflerde uygulamalarda kadınlar gününü bir gün değil her gün kutlamak için farkındalık yaratmalıyız. Etkin hale de getirmeliyiz. İşte o zaman 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlara verdiğimiz değer biraz daha anlaşılır olur. Anlaşılır olmalı ki yaptığımız çalışmalar karşılıklanmalı. Yoksa bir gün laf ettik, bir gün çok güzel şeyler söyledik. Orada kalıyorsa o söylediklerimiz dünya emekçi kadınlar gününün de bir önemi kalmıyor. Bunun için biz Egeyön Haber olarak ve haber grubumuz olarak bütün emekçi kadınlarının gününü kutluyor, her şeyin gönüllerince olmasını diliyoruz…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER