Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Devrim Alkaya

Doç. Dr. Devrim Alkaya yazdı: “Şehit dedelerimiz bizleri çağırıyor”

Bu hafta sonu Acipayam Dermekler Birliginin öncülüğünde 19 Mart pazar günü Kelekci mahallemizde Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için anma programı düzenlendi. Kelekçi mahallelemiz tüm Denizli halkını mahallelerine davet ediyor.

Gireniz vadisinde yer alan Acıpayam ilçemize bağlı mahalleler çok sayıda şehit vermişlerdir. Çanakkale savaşından günümüze şehitlerimizin mektupları, anıları halen hafizalarda. Size Çanakkaleden gelen bir mektubu sunacağım.

Huzuri Pederahanelerime.
Veli nimetim sebebi hayatım pederim. 26 ağustos 332 tarihli göndermiş olduğunuz mektubu aldım. Derecesiz memnun oldum Cenab-ı hak siz pederime dahi iki cihanda memnun ve mesrur buyurursun,

Hamdolsun sıhhatliyim sizin dahi cümlenizin sıhhatte daim olmanızı Cenab-ı mevlayı müteal hazretlerinden (Ruzi şeb gece ve gündüz ) dilerim. Benim için merak etmeyesiniz sizin iyiliğinizden başka merakım yoktur selam-ı hususi ile ellerinden buse eder öperim.

Hayır duanızı isterim, validem gadına selamla ellerinden öper düai hayriyesini talep ederim. Hemşirem kadınlara cümlesine ayrıca selam ederim. Eniştem Süleyman ağaya mahdumu İsmail ağaya cümlesine selam ederim. Goca İsmail ağaya, yengem gadına, muhdumi hacı ağaya selam ederim, Sarı Osman oğlu Ahmet Ali ağaya mahdumi ağalara dizem gadına selam ederim.

Dayım Halil İbrahim efendinin ellerinden buse ile hatırını hoşnut ederim. Hanesi tarafına selam ederim. Yörük oğlu Mehmet ağaya hanesi tarafına selam ederim. Molla Hasan efendiye ayrıca olarak selam ederim. Hoca Halil efendi, Musa efendiye selam edip ellerinden buse eder hayır dualarını talep ederim.

Hacı İsa oğlu Efendiye… Ağalarına selam ederim. Hısım akrabaların ve komşuların 7 yaşından 70 yaşına kadar kefesine (hepsine) selam ederim. Mektubuma cevabı serian beklerim (mektubuma acil cevap beklerim)
Pederciğim baki afiyette daim olasınız.
332 eylül 332
Mahdumunuz Halil
….Biraderimin mektubu nereden geldiğini beyan edesiniz.
Cümleten bayramı şerifiniz mübarek olsun.

Adres: Çanakkale grubundan 65. alay ikinci taburun sekizinci bölüğünden efradı Halil’den Tavaslı Kelekçi gariyesinden Hacı Hasan oğlu Halil diye yaz.

Mektubu okuyup duygulanmamak elde degil. Tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Bizlere de o şehitlere layık torunlar olmak nasip olsun.

Tüm Denizli halkımızı Acıpayam ilçemiz Kelekçi’ ye bekliyoruz.

Doç. Dr. Devrim Alkaya
Acıpayam Dernekler Birliği 
2. Başkanı

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER