Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ali Akgün

SEVİLMENİN GARANTİSİNİ VERİYORUM

Sevmek istediğiniz insan gibi olun!

Her insan evladı, hangi yaşta olursa olsun sevilmek, onaylanmak, ilgi görmek ister.

Söz, akademik disiplinlerin yöntemlerini bilmeden anlaşılmaz teorilerle değil; her okuyanın “işte ben de böyle düşünüyordum” diyeceği bir yazı.

Sevilmeyi, ilgi görmeyi, herkesin birlikte zaman geçirmek istediği insan olmanın yolları basit.

Sevmek istediğiniz insan gibi olun!

Sevilmenin sade, net ve değişmez kuralı, bugün keşfedilmiş bir konu değildir. Sadece insani zaaflarımızla kendimizi olduğumuzun dışında görmenin kusurunu, bedelini başkasına ödetmeye çalışıyoruz.

İnsan sevmek ve sevilmek gibi temel duyguyla yaşar.

Son yıllarda psikolojik, stratejik, karizmatik bilgi ve becerilerle kişisel gelişimciler, sevilmeyi manipülasyon (başkalarını kendi yararına kullanma) konusu haline getirdi.

Ötekini etkilemek, ilk görüşmede sevgiliyi büyülemek, insan kaynakları yöneticisinin gözünde parlak kişilik sergilemek, iş arkadaşının önüne geçmek, topluluk içinde fark edilmek… Hayatın içinden örnekleri çoğaltabilirsiniz.

Pekiyi hangisinde samimiyet var?

Kişisel gelişimin özü “kandırmaca” sözcüğüyle eş anlam kazandığından beri bu yöndeki eğitimlerime ara verdim.

Profesyonel koçluk dahil uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar aldım. Eğitimini verecek bilgi birikimi ve yöntemlerini bilmeme rağmen samimiyet noksanlığıyla sürdürülen manipülatif yaklaşımlar yüzünden aynı kategoriye girmemek için bunu yapmıyorum.

Onaylamadığım bu yöntemlerle asla bir insanın hayatını etkileme yoluna girmedim, girmem de…

Bu yüzden süslü sözlerle insanların zamanını çalan, parasını gönüllü alan, ancak kimsenin gönlüne girecek hale getiremeyen kendini uzman diye tanımlayanlara dikkat ediniz.

KONU BASİT

Sevmek istediğiniz insan gibi olun!

Gerçekten! Bakın sizi nasıl sevecekler görün. Göründüğü kadar kolay olmayabilir başta ama imkansız değil. Güvenin bana…

O halde bu basit, bildiğiniz ama hatırlayıp uygulama kararlılığını göstermek zorunda olduğunuz konular geliyor. Sorulara samimiyetle cevap verin.

Ne kadar güvenilirsiniz?

Sevmek için güvenmek istiyorsunuz ya…

Sözlerinizin arkasında durur musunuz? En basitinden, en hayati olana kadar.

Olduğun gibi kabul eder misin?

Bazı insanları sevmek zordur. Ama onun sevgisiyle ne yapacağınızı bilirsiniz. Olduğu gibi kabul edip, onaylıyorsanız; onun sevebilme ve kabul sınırlarını da keşfetmiş olursunuz. Daha fazlasını beklemeden onu hayatınızın bir yerine koyabilirsiniz.

Bilgili olsun!

Konuşulacak çeşitli konuları olsun, bilgi ve sözcük dağarcığı geniş, sohbeti dinlenilir olsun istiyorsunuz. Siz ne kadar bilgilisiniz? Konuşmanızdan keyif alınsın istiyorsunuz ama kimsenin ilgisini çekmeyen konulardan bahsediyorsunuz. Bilgi değeri taşımayan, geçmiş günlerin ardından sözle tekrarını yapıyorsunuz ve insanların sizi dinlemesini istiyorsunuz. Mümkün değil.

Seni sevsinler istiyorsun!

Sen ne kadar seviyorsun? Büyük bir sevgiyle kuşatsınlar ve yanımda olsunlar diyorsanız; siz sevmesini istediğiniz kişinin ve kişilerin ne kadar yanındasınız? Size ihtiyacı olduğunda, başı sıkıştığında uzaklaşıyor musunuz?

Duymak istediğini, kendine yapılmasını istediğini, yapılmasını istemediğini bilen olsun istiyorsun. İlgi ve sevgisi eksilmesin, sevmek için sende keşfetmek istediği şeylerin olmasını istiyorsun. Ne istiyorsan, başkası da onu istiyor. Eğer istemiyorsa, onun sorunudur. Zaten sen onun tarafından sevilmeyi istemiyorsundur. Sözüm sevmesini istediğin insanlar içindir.

Olmak istediğiniz kişiye odaklanın, hayatın getirdiği her duyguyu insanca yaşamaya başlayın.

Sevmek istediğiniz insan gibi olun!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER