Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Devrim Alkaya

Ahilik Haftasında Ahi Ustalar ve Geleneksel Sanatlar Fuarı

Denizli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince Ahilik haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi. Kent merkezi yanında Buldan ve Acıpayamda ahilikle ilgili panel ve sergiler var. İlçelerinde programa dahil edilmesi çok iyi bir düşünce olmuş.

Ahiliği, geleneksel sanatlarımızı ve derin tarihsel mirası tekrar hatırlamamızı sağlayan bu güzel etkinliklerin üç mimarı var. Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kültür ve Turizm il müdürü Turhan Veli Akyol ve PAU Fen Edebiyat Fakültesinden Acıpayam Dernekler Birliği başkanımız Prof.Dr.Turgut Tok. Festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkürler.

Fuar alanında Türk dünyasından ünlü sanatçılar davet edilmiş. Ülkelerinin el sanatlarını büyük başarı ile sunuyorlar.

Fuarda kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin çok güzel örnekleri var. Kazazdan, yemeniciye, sedef kakmadan toprak işlerine, dokumacıdan keçeciliğe, deri işlemeden nat işine örneklerin sergilendiği çok guzel bir fuar olmuş. Her türlü el sanatını görmek mümkün.
Tavastan efelerin kullandığı körüklü çizmeleri yapan son ustalardan Mehmet Çiyancı’ da fuarda.
Ahilik haftası bitmeden mutlaka gezin. Fuar Ulu cami yanında itfaiyenin yanındaki otopark alanında kurulmuş.

Sanat eğitimi almak isteyen tüm lise öğrencileri, güzel sanatlar lisesi, endüstri meslek ve kız meslek liseleri ile geleneksel el sanatları, resim, tekstil gibi güzel sanatlar kollarında okuyan üniversite öğrencileri mutlaka fuar alanını gezmeliler.

Fuarı gezerken daha büyük bir alanın Denizli el emeği pazarı olarak mutlaka sürekli açılmasının ne kadar yararlı olacağını düşündüm. Emekler değerini bulmalı, kent insanımızda sanata ve sanatçıya ulaşabilmelidir. Kentimiz tam bir ahi kentidir. Kentimizin ahilik geleneğini sürdüren tüm ustaları, sanatçıları desteklenmeyi haketmektedir. Denizli sanatıyla, kültürüyle muhteşem bir tarihe sahiptir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER