Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ayhan Akcan

Dr. Ayhan Akcan Omicron varyantının insanlar üzerindeki psikolojik etkisinden bahsetti!

Psikiyatri Uzmanı Ayhan Akcan Omicron varyantının ortaya çıkmasıyla birlikte bir çok insanın yeniden evlerine kapatmaya başladığını söyledi. Yetkililere de seslenen Akcan “Gerekirse eve kapanmalara, gerekirse kısıtlamalara tekrar başlayalım” dedi.

Akcan; pandemi süresince insan psikolojisi bozuldu. Toplumsal ilişkiler, sosyal ilişkiler, neredeyse sosyal nite ortadan kalktı. Tabi genel hakim duygu da korku. Tabii bu korku da Omicronla birlikte tekrarladı. Hayata dönüş var gibi gözüküyordu, okullar açıldı, iş yerleri açıldı, toplu taşımalar açıldı, statlar tamamen doldu ama Omicron kendini yeniden hatırlattı. Eğer bilimsel gerçekler doğruysa iki günde iki katına çıkarıyor yaygınlığını. Tabi ölüm riski de var ve yüksek.

Özellikle hasta gruplarında bizim panik atak dediğimiz, anksiyete dediğimiz, gergin dediğimiz, huzursu dediğimiz, yani daha önce bu tür hastalığı olan, stresle ilişkili hastalıkları olanları inanılmaz boyutta etkiliyor. Bu kişiler kendilerini eve kapattı. Bu hastalığı geçirenler, o ölüm korkusu, o çaresizlik duygusunu tekrar hissetmeyeyim diye yine kendini eve kapatmaya başladı.

Diğer bir kesim ise, neredeyse her aile bir yakınını kaybetti. Bu kişiler o matem duygusunu, o ruhsal acıyı tekrar hissetmeye başladılar. Tabi burada en önemli nokta, kendisi Kovidli olup o Kovidi aile yakınlarından birisine bulaştırıp, yakınını kaybetme olayını yaşayanlar.

Bütün dünya bu hatalıkla çalkalanıyor ama bizim ülkemizde döviz piyasası, ekonomik durum ön planda olduğu için bu durum çok da ön plana çıkmıyor bu konu.

Tabi bunların ötesinde hepimizin yaşadığı duygu, çaresizlik, boşluk.

Bunun çaresi de maske, mesafe, aşı, aşı, aşı.

Bu bilimsel gerçekler kulağımıza küpe olsun. Geçmiş hatalarımızı yapmayalım. Ben buradan bi tıp doktoru olarak sesleniyorum, gerçek neyse lütfen bu ülkedeki insanlara doğruları aktarın. Gerekirse eve kapanma, gerekirse kısıtlamalara tekrar başlayalım.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER