Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hüdayi Kayhan

Hüdayi Kayhan’ın kaleminden.. 23 Nisan

Bugün 23 Nisan Türkiye Cumhuriyetin kuruluşu için atılan ilk adımdır.. TBMM’nin ilanı ve tüm emperyalist güçlere meydan okuma günüdür. Ulu önder Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK’ ün O Büyük Öngörüsü  ile  ağzından salyalar akarak  Anadolu Topraklarını nasıl paylaşacağız diye iç geçiren emperyalistlerin hevesleri kursaklarında  kaldığı gündür. ve kaldı da. ATATÜRK  Cumhuriyeti önce geleceğin  gençliği olacak çocuklara sonra bugünün gençlerine emanet etmiştir. O kadar değer  vermiş ki dünyada hiç bir ulusun çocuk bayramı yoktur. Mareşal Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK “geleceğin savaşı beyin savaşı olacaktır. Bu savaşın zaferi eğitim yoluyla kazanılacaktır ” diyerek çocuklarımızı biz cumhuriyetin öğretmenlerine emanaet etmiştir. Ve “ vicdanı hür , fikri hür nesiller yetiştirmemizi istemiştir.”

Ülkenin kalkınmasınının eğitim öğretimden geçtiğini çok iyi bilen Gazi Mustafa Kemâl ATATÜRK Köy Enstitüleri projesini geliştirmiştir. O dönemin Milli Eğitim Bakanı  Hasan Ali YÜCEL “ İnsan olarak yaşayabilmek için hava su gibi doğal koşullar arasında Eğitim Öğretim  ve kültürde bulunulacaktır” demişti. Köy Enstitülerinin kurucusu İsmail Hakkı TONGUÇ “Elimden gelse bütün dünya okullarının programlarına insanın insanı sömürmemesi adlı bir ders koyardım” demiştir. Ayrıca bir ülkenin kalkınmasında çağdaş ve müreffeh bir ülke olmasında eğitiminin yerinin ne kadar büyük olduğunu  “yetişecek çocuklarımıza ve gençlerimize verilecek eğitiminin sınırı  ne olursa olsun, en önce ve herşeyden önce Türkiyemizin bağımsızlığına , kendi benliğine ve milli yapısına düşman olan bütün unsurlarla mücadele etmek gerekliliği  öğretilmelidir” demiştir.

Ulu önder Mustafa Kemâl ATATÜRK  öğrencilerimize TÜRK olduklarını ve bir TÜRK’ün hedefinin ülkesini koşullar ne olursa olsun emperyalist güçlere yem etmemek olduğunun öğretilmesi  olmalıdır. Eğer biz bir adım geri duracak olursak şer güçler ülkemizi Afganistan , Suudi Arabistan  ve İran gibi dinin baskısı altında  kalmış ülkeler kategorisine  sokmak için uğraşacaklardır.  TÜRK  uyan uyanık ol. Sen TÜRKSÜN “ inançları kaybolmuş bir ulus yok olmaya mahkumdur. Sen ki tüm dünyaya baş eğdiren  TÜRKÜN .Kendine dön. TÜRK ol  ATATÜRK ol. Kuvva-TÜRK e dön . Dünyaya diz çöktüren Oğuz Kağan’ın Timur’un Atilla’nın Atan olduğunu unutma sakın. Denizi seviyorsan dalgalarını da seveceksin .Korkarak yaşarsan  yalnızca hayatı seyredersin .

Esen Kalın.

Toplanma yerimiz Atabey 19 TÜRK Ocaklarıdır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER