Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hüdayi Kayhan

Hüdayi Kayhan’ın kaleminden.. Eğitim

Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Muallimler Yeni Nesil Sizin Eseriniz olacaktır”diyerek bir ülkenin geleceğinin oluşturulmasında öğretmenlere düşen görevi belirtmiştir. CUMHURİYET ve ATATÜRK ‘ün öğretmenleri olarak görevimizi ister kamuda ister özelde olsun tam anlamıyla yapmak zorundayız. Görevimizi layıkıyla yapamaz isek Jean ROSTERD’ in şu sözleriyle karşılaşırız. “Bir gün atomun enerjisini serbest bırakacağız. Gezegenler arası yolculuklar gerçekleştireceğiz.Ömrü uzatıp Tüberkiloz ve Kanseri tedavi edeceğiz.Ama en düşük seviyeli insanlar tarafından yönetilmiş olmanın sırrını asla çözemeyeceğiz.” Bir insan bu kadar mı haklı olur…? Yukarıdaki alıntıdan öğretmen arkadaşların birşeyler çıkaracaklarını umuyorum.

Dünyaca ünlü profosörümüz Aziz SANCAR (Matematik Öğretmeni) “ Bir sınav yaptım herkes  döküldü” demiş. Kimya Öğretmeni “Ben de bu sene sınıfın yarısını bıraktım,çalışmıyorlar” diye söylemiş. İngilizce Öğretmeni “ Ben de yarısından fazlasını bütünlemeye bıraktım” diye övünmüş. Odayı süpüren müstahdem (Yrd.Hizmetli) “Hiç hastam öldü diye övünen doktor , müvekkilim hapse girdi diye sevinen  avukat görmedim”diyerek süpüre süpüre odadan çıkmış.

Sevgili öğretmenler öğrencilerin aldığı notlar sizin aynanızdır. Bu öğrenciler bizim geleceğimizin teminatıdır.Olaylara bakarken pozitif düşünceli olun. Öğretmen bir muma benzer etrafını aydınlatırken kendi erir. Cumhuriyetimizi ayakta tutmamız lazım.Mustafa Kemal ATATÜRK “ Gençlik gelecektir” demiş.Gençlik bizim ellerimizde yoğrulacaktır. Öğretmenlerimizin , Öğrencilerine  bakış açılarını değiştirmeleri gereir. “Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsan beynin de bunun neden yapılamayacağına seni ikna etmeye çalışır.” Bir şeyin  yapılabileceğine inandığın zaman milyonlarca hücre çözüm aramaya başlar.Öğrencilerimizin bakış açılarını değiştirmeliyiz ki hayatları değişsin. Eğitim ve Öğretimin ana teması ilkokuldan başlar.

Sevgili İlkokul öğretmeni arkadaşım! Eğer çocuklara faydalı olacağını düşünerek ödev veriyor,seviye belirleme ve deneme sınavları uyguluyorsan …. Bunların öğrencilere faydalı olduğunu nasıl ve nereden öğrendin bilmiyorum, ama artık bu uygulamaların erken yaşta başarısızlık algısı , kaygı bozukluğu,okuldan ve eğitimden soğuma ve en önemlisi değersizlik hissi ortaya çıkarmaktan başka bir sonuç üretmediğini dikkate almanı özellikle rica ediyorum. Lütfen çocuklarımıza sağlıklı ve kalıcı bir eğitim öğretim verelim.

Cumhuriyet öğretmenlerinin bir görevi de Cumhuriyetimizi bize emanet eden Mareşal Gazi  Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün İlke ve İnkılâplarına yaraşır öğrenciler yetiştirmek olduğudur. Eğer bunu başarırsak ki başarmak zorundayız ülkemizin geleceği için, Cüneyt ARKIN’ ın “savaştan kaçmış bir millete tarihini savaşarak kanla yazmış bir milletin vatandaşlığı  verilemez”  sözünü başımıza taç yaparız. Kaldırımlara taş olamayacakları başımıza taç yaptığımız için şimdilerde bu durumdayız.

Bütün Kuşlar yağmur esnasında  sığınak ararlar,ancak kartal bulutların üzerinden uçarak yağmurdan sakınır. Sorunlar ortaktır fakat tavır fark yaratır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER