Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
derviscandeda

Zehra Çavdar’ın kaleminde: Bayram üstüne bayram

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında çocuklar gibi şen bir şekilde  bayramımızı kutladık.

Bayram üstüne bayram kutladık.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı yüz üçüncü kez kutladık.

Egemen olamamanın ne demek olduğunu düşünmeden, egemen olmanın değerini bile fark etmeden, yüz üçüncü kez Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutladık.

Egemen; hiç  bir kısıtlama ve denetleme altında olmaksızın bağımsızlığını sürdüren, dışarıdan herhangi bir gücün baskısı ve güdümü  olmadan yönetimini devam ettiren demek.

Dinini, dilini, örf ve adetlerini istediği gibi kullanan demek.

Ramazan ayı geldiğinde orucunu özgürce tutan, kuranını okuyup istediği gibi dualarını eden, camilerinde namazlarını özgürce kılan demek. Bayramını hak ettiği gibi kutlayan demek.

Dilini ana babasından, atasından öğrendiği gibi özgürce kullanan, kendi öz kültürüne ait olan sözcüklerini gururla gün yüzüne çıkaran demek.

Kimlik ve köken ayrımı yapmadan, aynı topraklarda ortak kültür ve gönül bağıyla bir arada yaşamak, yaşayabilmek, ulus olmak demek.

Bütün bunların anlamını düşünmeden, sahip olduğumuz özgürlüğün değerini fark etmeden yüz üçüncü kez kutladık Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı.

Bu değerlere sahip olamayan ama çocuklarının sahip olarak doğması için canını bile ortaya koyup hem cephede, hem cephe gerisinde savaşanları anlayamadan, anlamaya çalışmadan kutladık.

Üzerimize Ata’mızın adı olan kıyafetler giyip, ellerimizde kan kırmızı bayraklarımızla meydanlara çıktık ve kutladık.

Saygı duruşunda bulunduk, şanlı marşımızı söyledik. Her dizesi tek tek hikayemizi anlatan marşımızı ezberden okuduk ve dağıldık.

İsterdim ki, saygı duruşunda bulunduğumuz, adı bir dakika olmasına rağmen ancak on beş yirmi saniye dayanabildiğimiz o kısacık zaman dilimde bunları düşünelim.

Düşünelim ve çocuklar gibi şen, gülen gözler ve tasasız gönüllerle selamlayalım Atamızı ve bayrağımızı.

İzin vermeyelim öz değerlerimizi sömürerek egemenliğimizi elimizden almaya çalışanlara. 

Dini, dili, kökeni ve kültürüyle bir arada yaşayan Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşlarının ulus kimliğini kimse elinden alamasın.

Laik, özgür ve birbirine saygı duyan her Türkiye Cumhuriyeti çocuğunun bayramı kutlu ve daim olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER