Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Ayhan Akcan

Dr. Ayhan Akcan psikozu anlattı! Korkutan rakamı açıkladı; “Her 10 kişiden birinde görülüyor”

Son zamanlarda yaşama sevincini kaybedenlerin sayısının çok artığını açıklayan Dr. Ayhan Akcan “insanlar ölümü çare olarak, kurtuluş olarak görüyorlar. Bu durum depresyondan çok daha farklı bir şey, akıl hastalığından çok farklı bir şey. Depresyonda insanlar tükenmişlik duygusu yaşar, devamlılık burada esastır. Fakat bu tükenmişlik duygusu ile beraber hiçbir şeyden zevk almama, halsizlik, yorgunluk, enerji kaybı, sıfırlanmış gibi bir his..

Fakat orada bir destek vardı. Sosyal deste vardır. Devlet desteği vardır. Geleceğe dönük bir umut vardır. Bunları tükettikten zaman yaşama sevincini kaybediyorsunuz. Çok ciddi bir durum oluyor. Hemen ardından ise ölüm ve intihar düşünceleri geliyor.

Burada temel noktalardan biri pandemi, diğeri ise ekonomik problemler. Tüm insanlara bir çaresizlik hissettirdi. İnsanlar eve kapandı, koruma altına alındı ama eğer bir birikim yoksa, eğer bir ruhsal hastalığı varsa çok ciddi bir çaresizlik altındaysa maalesef bu yaşama sevincini kaybetme ver depresyona girme oranı da arttı. Son zamanlarda çok ciddi düzeylerde ekonomik problemlerin konuşulması, insanların gelirinin neredeyse giderinin yarısından daha az olması, tam bir ekonomik problem, tükenmişlik boyutuna geldi. Her 10 kişiden birinde görülüyor bu durum. Eğer çevrenizde böyle konuşmayan, cevap vermeyen, sessiz kalan, çalışmayan, çalışamayan, uykusu kaçmış, çabuk parlayan, hiçbir iş yapmak istemeyen, tam bir boş vermiş olan bir kişi varsa mutlaka orada yaşama sevinci var mı yok mu sorgulayın. Eğer varsa en yakın ruh sağlığı ekibine veya psikiyatriste başvurun. Bu ciddi bir problem. Devletin bu konuda el atması lazım.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER