Hüdayi Kayhan yazdı: Atatürk kimdir?

Atatürk bir avuç vatanseverle emperyalist güçleri dize getirendir. Tüm ezilen ,sömürülen mazlum uluslara , emperyalistlere karşı bayrak açtırmak için örnek olan  bir dünya lideridir. Dünyada 24 ülkede heykeli olan ve saygı duyulan tek dünya lideridir. Kendisi padişah, diktatör olabilecekken Türk  Milletine Cumhuriyet yönetimini hediye eden liderdir.

            Türk sözünü, Türk milliyetçiliğini, ayaklar altına aldıran değil, göklerde yücelten Türk’ün son başbuğudur. Askeri dehasının yanında, çok iyi bir ekonomist, yazar, baş öğretmen, yedi düvele diz çöktürendir. Türklük kimliğini dünyaya kabul ettiren dünya lideridir.

             Cumhuriyetin ilanından sonra kuyruk acısı olan emperyalistler, yeni Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için çeşitli komplolar düzenlemişlerdir. Bunlardan biri Francis Simvleir 1924 (British İntelligence Servise) “Kemal, şimdilik savaşı kazandı, kanla çömez bir cumhuriyet kurdu. Biz bunu dinle yıkacağız, iki yıl dahi yaşayamaz. Bu konuda Cumhuriyet karşıtı tarikatlar doğal müttefiklerimizdir. Bu güçlerin bir an önce harekete geçirilmesi musul  konusunda hayatidir. Derhal, Cumhuriyetin,  bolşevizminde dinsizlik olduğu teması ivedilikle İslam dünyasında işlenmelidir.” Türkiye’de bulunan  Cumhuriyet düşmanı İslami tarikatların kimlerle işbirliği yaptığı ve Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün sadece emperyalist güçlerle askeri alanda değil , İslami tarikatlarla da mücadele ettiği bir gerçektir. ATATÜRK , Cumhuriyetin temellerini o kadar sağlam atmıştır ki 99 yıldır yıkamadılar yıkamayacaklar da . Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Cumhuriyeti çok güvendiği Türk gençliğine emanet etmiş,”Vazifen,Türk istiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur” demiştir. Türk gençliğini de biz Cumhuriyet öğretmenlerine emanet etmiş” Muallimler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” demiştir. Haydi Cumhuriyet’in öğretmenleri zincirleri kıralım. Her ne kadar ekonomik zorluklar içerisinde olursa olalım. Atamızın bize verdiği görevi yerine getirelim. Çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti için çağın gereklerine uygun öğrenciler yetiştirelim. Bu öğrencilerimiz tacı haine giydiren millet olmayacak ve milletin kanı akmayacak.

            Bu devir sıradan bir insanın  en parlak zamanı olmamalı; duygusuzluğun, bilgisizliğin, tembelliğin ,yeteneksizliğin, hazıra konmak isteyen bir kuşağın devri olamamalı, iyilik isteyen ülkenin ileriye gitmesini kendisine dustür edinmiş , Atatürkçüler insanlığın bin yıl sonraki geleceğini kendilerine dert ediyorlar.

            Atatürk çalmadı, soymadı, bu milleti dolandırmadı. Yalan söylemedi hayatını ülkesine adadı. Ülke ileriye gitsin Türk Milleti refah içinde yaşasın diye ömrünü Türk Milletine verdi.

            Haydi Atatürkler görev zamanı.

            Esen kalın.

Yayınlama: 21.02.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.