Hüdayi Kayhan yazdı: Gençlik

Eğitim ”Bireyin davranışlarını olumlu yönde değiştirmektir.” bireylere eğitim verirken davranışlarını olumlu yönde değiştirebilmek için bireyin sosyal ekonomik ve ruh halini de çok iyi irdelememiz gerekiyor. Şu anda, Türkiye de eğitim gören lise çağındaki öğrencilerin gelecekle ilgili hemen hemen tamamının hiçbir beklentileri ve umutları kalmamış durumda. Dünyada hiçbir devletin sahip olmadığı genç nüfusumuz neden bu durumda? Bu gençleri bu duruma sürükleyen salgın döneminde uygulanan eğitim ile ilgili yanlış politikalardır ve de ülke genelinde yirmi yıldan beri yanlış uygulanan ekonomi politikalarıdır. 2020 yılının onaltı Martından itibaren bu salgın ülkemizi kasıp kavurdu, o dönem yazdığım yazılarda da sohbetlerde de belirttim. Okulları kapatıp online eğitime geçmek çözüm değil, ülkenin geleceğini karartacaksınız diye. Şu anda öğrencileri okullarına motive edebildik mi? Maalesef bu oran % 60 civarında, hala bazı öğrencilerin “uzaktan eğitime geçeriz” beklentileri var. İki yıl bir üst sınıfa tabiri caizse bedavadan geçtiler ya, onun beklentisi içerisindeler. Ne yazık ki lise gençliğinin bir bölümü böyle düşünüyor.

Ülkemizde ne zaman eğitim ile ilgili laik ve demokratik eğitim politikaları uygulanır, o zaman ülke ve gençlerimiz kurtulur. Laik ve demokratik eğitimden ödün veremeyiz. Üniversiteyi bitiren, üniversiteye devam eden ve lise gençliğine sesleniyorum. Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ ün izinde ve gösterdiği hedefe kilitlenmemiz gerekiyor. Ülkemizde Kuvva-i Türk hareketi var bunu araştırın ve katılın. Hiçbir zaman umutsuz olmayın. Gazi Mareşal Mustafa Kemal ATATÜRK  ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞINI % 10 gibi bir kitle ile beraber başarmıştır. O her zaman Türk milletine güvenmiştir. Size yani gençliğe hitabe yazmıştır ve gençliğe ne kadar çok güvendiğini şöyle dile getirmiştir. ”Ey , Türk istikbalinin evladı!İşte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen; Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur”

        Atatürk’ ün öğretmenleri her biriniz bir Atatürk olun , Atatürk gibi düşünün, ”Eğer bir yerlerde bilime demokrasiye, barışa, aydınlığa aç bir çocuk senin ışığını bekliyorsa, sönmeye hakkın yoktur. Işıyacaksın. Ölüme saniyeler kalmış olsa bile ”Türkan Saylan hocamız böyle diyor. Işıklar içerisinde uyusun.

        Hedefe ulaşmak için cesur olacağız ancak ”Cesaret akıldan gelirse cesarettir. Bilgisizlikten gelirse cehalettir. ”En tehlikeli insan ölümden korkmayandır. Atatürk Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı “Ya İstiklal, Ya ölüm.” diyerek kazandı.

         Ülkede şu anda olup bitene bakın, yöneticilerin sanki ar damarı çatlamış ”İnsanın ar damarı ne zaman çatlar biliyor musunuz? Birinin gözyaşlarına sebep olduğu halde; Hiçbir şey olmamış gibi davrandığında çatlar”

          Öğrencilerimizi öyle bir yetiştirmeliyiz ki ;Türk Gençliğini  Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk’ ün gösterdiği hedefe kilitleyeceğiz ve de “Hiç kimsenin ilgisine ihtiyaç duymayacaklar ve olgunlaşacaklar, hiç kimseden beklentiye girmeyecekler ve yara almayacaklar ve hiç kimseye bağımlı kalmayacaklar ve kazanacaklar, zafer onların olacak.”

            Türk milleti asildir, zamanı geldiğinde atını nallamasını da bilir, itini bağlamasını da.

Esen kalın      

                                                                                        Hüdayi KAYHAN

                                                                                                                  Eğitimci Yazar

                                                                                                            kayhanhudayi@gmail.com

Yayınlama: 22.12.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.