Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hüdayi Kayhan

Hüdayi Kayhan yazdı: Türkiye’de Öğretmen Olmak

24 Kasım Atatürk’ün Millet Mektepleri Baş Öğretmenliğini kabul ettiği gün. Ülkemizde de öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Yöneticilerimiz “Öğretmenler elleri öpülesi insanlardır” “Çocuklarımızı iyi yetiştirmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz.” diye demeçler verirler.   Oysa öğretmenlerin poh pohlanmaya  hiç ihtiyaçları yoktur, onlar toplumun mimarları olduklarını çok iyi biliyorlar. Atatürk “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.” derken toplum mimarlığını öğretmenlere vermiştir. Öğretmenlerimizin kanında asalet, yüreğinde cesaret vardır. Öğretmenler gittiği yoldan emin, attıkları adımdan korkmayanlardır. Öğrencileri Atatürk ilke ve İnkılâpları doğrultusunda yetiştirirken, yöneticilerden de kendilerinin zor şartlarda görev yaptıklarını görmelerini, şu zor yaşam şartları karşısında dile dolanan 3600 ek göstergenin artık verilmesinin zamanının geldiğini düşünmektedirler.

Türk öğretmenleri; Türkiyedeki cehalet zincirini kırmak için olağan üstü bir gayret göstermek zorundadır. Cehalet öğrenmez, inanır. Cehalet okumaz hatmeder, cehalet hoş görmez katleder. Cehalet ilkeldir, sosyalleşmez. Medeniyet ise kadın ile erkeğin birlikte yürüyebilmesidir. İşte bundan dolayı ,cehaletin tek korkusu kadındır, çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Atatürk için” Ölüsü bile bizden ileri” Falih Rıfkı Atay da bu söze ilaveten “Barışın Atatürk’ü, savaşın Mustafa Kemal’ini geride bıraktı. Kendisi yine kendisini geçti.” diyerek Atatürk’ün kadınlara ne kadar önem verdiğini ima etmiştir.

Ülkedeki cehaletle savaşırken; İç edilen milli servetimize, satılan topraklarımıza, fabrikalarımıza, yakılan, talan edilen yerlerimize, Atatürk’ümüze yapılan hakaretlere, kadın, çocuk ve hayvanlara yapılan zulümlere, Andımızın kaldırılması ve İstiklâl Marşımızın içimizden okunmasına kızdık, kızgın surat yaptık. Araplaşmayacağız dedik ve demeye devam edeceğiz. Daha başımıza neler gelmesini bekliyoruz. Cehaletin zincirini kıralım. Türk Milletinin uyanmasını sağlayalım.

Eyy Türk Milleti Uyan.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER