Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hüdayi Kayhan

Hüdayi Kayhan yazdı: Yeni Nesil

Nelson Mandela “Dünyayı Değiştirmek İçin Kullanabileceğiniz en iyi Silah Eğitimdir.”  diyor. Albert Einstein ise “Bir Ülkenin Geleceği o ülke İnsanlarının Göreceği Eğitime Bağlıdır.” diyor. M.Kemal ATATÜRK bir ülkenin çağdaş medeniyete ulaşabilmesinin eğitimden geçtiğini bildiği için “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.” diyerek, yeni neslimizi ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak  için yetiştirmek dik durarak “Hayat Cesurlara Torpil Geçer” Sözünü düstur alarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Bu doğrultuda yolumuza devam ettiğimizde ATAMIZIN “Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır” sözünü yerine getirmiş olacağız. Daha neler yapmalıyız?

Türk Töresinden uzaklaşan Türk toplumu Türk Töresine tekrar sahip oluncaya kadar acılar çekecektir.

Türk Töresinde tarikat ve cemaatler yoktur.

Türk Töresinde yolsuzluk, rüşvet, devleti soymak, demogoji, yalan söylemek yoktur.

Türklerin Töre ve Kültürlerinde dürüstlük ve ahlak vardır.

Türklerin Töresinde eğitim, bilim, adalet ve insana ve doğaya saygı vardır yurtseverlik vardır.

Türk Töresinden uzaklaştığımız için ailemizden aldığımız görgü yeterli olmadı. Toplum olarak rotayı oturtamadık. Mustafa Kemal Atatürk’ ün ölümünden sonra bozulan rota 1946 da iyice ray değiştirdi. Bilim toplumu olamadığımız için süreç üzerinde kafa yorma ve sorgulama alışkanlığı kazanamadık. Süreci sistem konusu olarak ele almayı düşünmedik, Bilemedik. Sorgulayıcı ,düşünen toplum yerine ,ezberci tamam efendimci biat eden toplum yetiştirmek ülkeyi yönetenlerin işine geldi. Kısacası tam bir koyun sürüsü yetiştirmek istediler. Başarılı oldular mı ?

Bundan sonra yapılması gereken, Türk Töresinin kurallarına dönüp aile ve eğitim yapımızı buna göre oluşturmalıyız. Üreten, düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirmek için kolları sıvamalı, M.Kemal ATATÜRK’ ün “Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır” şiarıyla hareket ederek, Eğitmen ve Öğretmenler olarak üzerimize düşen görevi yapmalıyız. Devleti yönetenler de şunu unutmamalı ve “Bir Ülkenin Geleceği O Ülke insanlarının Göreceği Eğitime Bağlıdır.” sözünü kulaklarına küpe etmelidir. Haydi öğretmenler ! kaldığımız yerden devam edelim. Yeni nesil bizlerin eseri olacaktır. Hiç bir şey için geç kalınmış değildir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER