Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hüdayi Kayhan

Hüdayi Kayhan’ın kaleminden.. 24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım 1928’de Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri başöğretmenliği kabul ettiği gündür. 1980 yılından bu tarafa ülkemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

          Öğretmenlik mesleği mesleklerin içinde en kutsal olanıdır.Çünkü öğretmen bir mum gibidir etrafını aydınlatır ama kendi erir gider.Mareşal Gazi Mustafa Kemal Atatürk harf devrimini yaptıktan sonra il il gezerek yeni Türk harflerini tanıtmış ve şöyle demiştir ’’ Yeni Türk harfleri çabuk öğretilmelidir. Her vatandaşa öğretiniz. Bunu yurtseverlik , vatanseverlik ve ulus severlik biliniz. Düşününüz ki bir ulusun yüzde onu, yirmisi okuma yazma bilir ,yüzde sekseni, doksanı bilmez, bu bir ayıptır. Bundan insan olanların utanması gerekir ’’ diyerek okuma yazma oranının yükselmesinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır. Bugüne geldiğimizde günümüz Türkiye’sinde okuryazar oranının azımsanmayacak kadar yüksek olduğu düşüncesindeyim.

         Okula devam eden öğrencinin bilgi ile dolu bir şekilde yetiştirilmesi için biz öğretmenlere çok iş düşmektedir. Müfredat programları yapılırken ne yazık ki öğrencileri derse boğmaya devam ediyoruz.Günde 8 – 9 saat dersin ardından kurslar ve özel dersler veriliyor ama öğrenciler yine de başarılı olamıyorlar. Neden mi? Çünkü bir bardak suyu doldurmak için itfaiye hortumu kullanıyoruz, su taşıyor ama bardak dolmuyor. Peki Suçlu kim? Susayan mı suyu tutan mı?

         Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemine geçmeden öğrencinin ilgi ve alakalı olduğu dersleri öğrencilere vermeden, müfredatta bulunan gereksiz ders yükünden kurtulmadan bardağı şelalenin altında da tutsak doldurulması zor olur. Doldurduk zannederiz ama nafile gençlerimizi bilgi ile donatalım derken bilgisiz bırakıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı müfredat programlarının tekrar gözden geçirilmesi,  öğrencinin ilgi alanına göre yönlendirilmesi sağlanmalıdır. Eğitimle ilgili bu uygulamalar yapıldığı takdirde Atamızın dediği yere varırız.

          Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ‘’Türk Milletinin toplumsal düzenini bozmaya yönelik didinmeler boğulmaya mahkumdur. Türk Milleti kendini ve memleketinin yüksek menfaatleri aleyhine çalışmak isteyen karıştırıcı,sefil, vatansız ve milliyetsiz beyinsizlerin saçmalamalarındaki gizli ve kirli emelleri anlamayacak ve onlara hoşgörü ile davranacak bir topluluk değildir. Türk Milleti şimdiye kadar olduğu gibi doğru yolu görür. O’nu yolundan saptırmak isteyenler ezilmeye kahredilmeye mahkumdur. Burada köylü işçi ve bilhassa kahraman ordumuz candan beraberdir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’’

         Atatürk’ün eğitime verdiği önemi şu sözleri ile bildirelim ‘’Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır’’ diyerek Türk öğretmenine ne kadar güvendiğini belirtmiştir. Yaveri Atatürk’e ‘’Paşam milletvekili maaşlarına zam yapacağız ne kadar olsun’’ der.Atatürk ‘’tamam zam yapın ama sakın Öğretmen maaşını geçmesin’’ diyerek geleceği kuracak olan Türk öğretmenine ne kadar güvendiğini belirtmiştir. Atamızın güvenini boşa çıkarmayalım , haydi arkadaşlar görev bizi bekliyor .

Esen kalın                                                                                                                                    

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER