Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Hüdayi Kayhan

Hüdayi Kayhan’ın kaleminden.. Eğitimin Durumu

Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ‘’Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır. Ya da esaret ve sefalete terk eder’’ diye söylediğinde eğitimin bir ülkenin kalkınmasında, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmasında ne kadar önemli olduğunu belirtmiştir. Bir ülkenin kalkınmasında eğitilmiş insan gücüne büyük ihtiyaç vardır. Fabrikaları kurarsınız ancak fabrikaları çalıştıracak olan insan gücüdür.

            Yaklaşık iki yıl yüz yüze eğitimden uzak kalan öğrencilerimizi motive ederek derslerinde başarılı yapabilmek için öğretmen arkadaşların zorlandığı kesindir. Biz Türk milleti olarak Atatürk’ün evlatları olarak bu zorlukları aşmamız gerekiyor. Öğrencilerimizi bilgi ile donatıp onları hayata hazırlamalıyız. Atatürk’’ Gençlik gelecek’’ diyerek gençlere ne kadar güvendiğini belirtmiş bir de onlara hitabe yazmıştır. Biz Atatürk’ün öğretmenleri olarak vatanımız için ,milletimiz için var gücümüzle ,öğrencilerimize vatan sevgisini benimsetirken vatanı sevmenin çok çalışmaktan geçtiğini kavratmalıyız.

           Yönetim Çağdaş medeniyet yolundan uzaklaşmış olabilir.’’ Kaldırıma taş olamayacakları başımıza taç yaptığımızda’’ durum böyle olur. Kibirli kişi dağın zirvesindeki adam gibidir. Orada durup aşağıdakileri küçük görür. Bilmiyor ki aşağıdaki insanlar da onu küçük görüyor. Türk milletinin aşırı sabırlı olduğunu fakat ayranı kabardığı zaman kağan arslan gibi önünde durulmadığını, bütün tarih ve dünya bilir. Ulusal kurtuluş savaşı’nda Yunanlılara Ege Denizi’nde yüzme öğrettiğimizi de dünya unutmamıştır. Ama Yunanlılar unutmuşlar ki Dedeağaca silah ve mühimmat yığınağı yapıyorlar. Bu defa Yunanlılara  yüzme öğretmeyeceğiz , Atina’da gömeceğiz onları . Yeni kapılar açacağız ama eski anahtarlarla değil ,değişimini tamamla korkma her şey Atatürk Türkiye’sinde güzel olacak.

            Türkiye çok zengin bir ülke bu olumsuzlukların üstesinden her zaman gelinir. Onlar çakıl taşları biz Atatürk’ün öğretmenleri çağlayanız. Onlar bizim önümüzde bent olamaz. Haydi Atatürk’ün öğretmenleri her birimiz Atatürk gibi düşünerek, Atatürk olarak, Atatürk ulusal kurtuluş savaşını        % 10 gibi bir kitleyi arkasına alarak kazandıysa. Biz de şöyle diyoruz ‘’Onlar çoksa  biz Türk’üz ‘’

Esen kalın

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER