Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Zeki Güven

Zeki Güven yazdı: Karantina karnesi

              Merhaba,

              2019 yılında başlayan ve tüm dünyayı saran Covid-19 salgınıyla beraber hepimiz evlere kapandık. Karantinanın başlamasıyla tüm işlerimizi ve sorumluluklarımızın çoğunu, evden dijital olarak yapmaya devam ediyoruz. Her şeyin bir sonu olduğunu düşünürsek bu süreçte bir gün bitecek. Bittiğinde de öğrencilerin dönem sonunda aldıkları gibi elimizde bir karne olacak. Bu süreçte neler yaptım, konuyu anladım mı ve hayatıma katkıları neler olacak?

              Tabi ki elimize üzerinde sonuç bildiren bir kağıt olmayacak. Bunları yaşam içinde kendimize sorduğumuzda göreceğiz. Bunun için pandeminin bitmesini beklemeye gerek yok. Covid-19 salgının ülkemizde 2020 mart ayında görülmesinden itibaren çok farklı bir sürecin içine girdik. Bu sürede çoğu insan bu virüsle karşılaştı ve bir çok yakınımızın vefatı ile karşılaştık. Bununla birlikte ekonomik sıkıntılar da beraberinde geldi. Yakınlarımızla görüşemez, istediğimiz yerlere gidemez ve işimizi gücümüzü yapamaz duruma geldik. Bu hayat dersini aldık ama anladık mı? Bu süreç bize neyi anlattı?

              2020 yılında çok üzülünce ve bu olumsuzluklarla karşılaşınca tek ümidimiz 2021 oldu. Peki bu sıfırın yerine geçen 1 her şeyi düzeltecek mi? Karnemizde kırıklarımız mı olacak ya da teşekkür veya takdir mi alacağız? Bizler yeni bir yılı, doğum günlerini, kişisel veya birlikte olduğumuz kişilerle oluşturduğumuz bazı tarihlere önem verir ve anlam yükleriz. Bu tarihler hepimizi miladı gibidir. Fakat tarihler bir şey yapmaz, biz yaparız. 2021’e girerken herkes birbirine sözlü veya yazılı olumlu dileklerini belirten mesajlar verdi. Herkesin istediği sağlık, huzur, mutluluk, bolluk, bereket ve sevgiydi. Bunlar böyle yazıldığı gibi olmuyor, hayata geçirmekle oluyor. Belki bir çoğunuz biliyordur Edison’un hikayesini. Ben bir kez daha bunu paylaşmak istiyorum.

              Thomas Edison ampulü bulan mucit. Sadece ampul değil birçok yeni buluşa imza atan biri. Thomas Edison bir gün eve gelir ve öğretmenin ona verdiği kağıdı annesine uzatır. Sadece annesinin açması gerektiğini söyler. Edison o kağıdın içinde ne yazıldığını bilmemektedir. Edison’ın annesi kâğıdı okuduğu andan itibaren ağlamaya başlar. Edison annesine ne olduğunu sorunca annesi, ‘‘Oğlunuz bir dahi. Bu okul onun için çok küçük ve onu eğitecek yeterlilikte öğretmenimiz yok. Lütfen onu kendiniz eğitin’’ yazısını okur. Ama aslında gerçek öyle değildir ve bilim insanı bunu aradan uzun zaman geçtikten sonra öğrenir. Edison’un annesi vefat ettiğinde, o artık yüzyılın en büyük bilim insanlarından biriydi ve bir gün eski aile eşyalarını karıştırırken birden çekmecenin köşesinde katlı halde bir kağıt bulmasıyla gerçekleri öğrenir.

Kâğıtta “Oğlunuz akıl hastası bir çocuktur. Artık kendisinin okulumuza gelmesine izin vermiyoruz…” yazılıydı.

Evet şimdi bu yaşanmışlıktan aldığımız sonuç; yazılanlardan ziyade hayata geçirdiğimiz durumlar yaşamımızı şekillendirir. Pandemi ile, hayatın eve sığdığını, sağlığın ne kadar önemli olduğunu, aldığımız tedbirlerin hayatımızı koruduğunu gördük. Şimdi bir öğrencinin dönem sonunda aldığı karne sonuçlarından ziyade, bundan sonra neler yapacağı daha önemlidir. Hepimizin beklediği yepyeni bir tarihin içindeyiz. Hayatımızdaki istediğimiz tüm güzellikleri bizler inşa ediyoruz. Hemen bugünden itibaren gönderdiğimiz yeni yıl mesajlarını önce kendimiz hayata geçirelim. Sağlık mı diledik, sağlığımız için dün yaptığım yanlışları yapmayarak başlamalıyım. Sevgi mi dilek, herkesi koşulsuz kabul edip sevgimizi gösterelim. Tüm okurlarıma her şeyden önce sağlık diliyor, mutlu olacağınız, keyifli olacağınız, başarılarınızı katlandığı, bolluk ve bereketin çoğaldığı, sevgi dolu bir yıl diliyorum.

Sevgilerimle…

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER