Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Zeki Güven

Zeki Güven yazdı: Kadını Anlamak

Merhaba,

Dünya üzerindeki yaşamda iki farklı cinsiyet bulunmaktadır. Kadın ve erkek. Yüz yıllardır kadınlar erkekleri, erkeklerde kadınları anlamakta zorlanırlar. Yaşamdaki tercihlerimiz ve yaşam biçimimiz değişiklik gösterdiği için, sürekli bu iki cins birbirini anlayabilmek için çabalar durur. Toplumda şöyle bir şeyde var; erkekler kolay, kadınlar zordur. Bu zorluk nereden geliyor. Kadını anlamak gerçekten de bu kadar zor mu?

Tüm canlılar sevgi ister. Bu ister insan olsun ister hayvan ya da bitkiler. Hiçbir canlı sevgisiz büyüyemez ve hayatta kalamaz. Kadın, yolculuğa benzer ve her yolculukta olduğu gibi kadının da bir yoldaşa ihtiyacı vardır.  Bu yoldaş sevgi dolu olursa kadının yolculuğu mutlulukla dolup taşar. Kadın ile yolculuk yapmak isteyen kişi, onu mutlaka sevmelidir. Bir kadının sevgi ihtiyacı bir erkekten daha fazladır. Bu nedenle kadın, erkeği duygusal sevgi ifadeleri ile bunaltsa bile erkek kızmak yerine onu anlamalıdır. Kadının duygusallığına anlayışla yaklaşmalıdır. Erkek kadını ne kadar severse sevsin kadın, erkeğin onu sevmediğini düşünebilir ve pürüz aramaya başlar. Erkeğin, kadının duygusallığına anlayış gösterememesi kadının pürüz arayışlarını çok farklı noktalara getirebilir.

Kadın daha fazla sevilmek için erkeğe şirinlikler yapar ve eğer erkek bu şirinliklere sevgi dolu karşılıklar vermezse kadın üzülür.  Eğer erkek, kadını sevdiğini hissettirirse kadın rahatlar, aksi takdirde hırçınlaşır ve sorunlar çıkarmaya başlar. Erkek, kadına sevgisini hissettirmemekte bir sorun görmez ama bu, bir kadın için en büyük sorundur ve kadın en ufak bir olayda sorun çıkarır. Önünüze koyduğu yemeğe bile sevgisini koyar ve, ‘’ellerine sağlık’’ cümlesini bekler. Bu olayda çıkan fırtına, kadının yolculuğunu tehlikeye atar.

Kadınla yaşam yolculuğunda olan erkek, sevgisini kadından esirgememeli ve yolculuğu sevgisiz bırakmamalıdır. Kadın ne kadar hata yaparsa yapsın, erkek onu cezalandırmamalı ve ona sevgisini sunmalıdır. Bir kadın için sevgi her şeydir, yaşam gücüdür ve yaşam amacıdır. Bir kadın her an sevgiyi vermeye ve almaya hazırdır, çünkü en çok sevgiye güvenir. Kadın sevgidir ve sevgi aracıdır. O yüzden asla kadın sevdiklerini kırmak ve onlardan ayrılmak istemez.

Bir kadın zor sever ama tam sever. Kadın duygusal bir varlık olduğu için önce kalbiyle sonra kafasıyla sever. Eğer bir kadın hem kalbiyle hem de kafasıyla severse bu sevgiyi hiç bir şey söküp alamaz. İste buna tam sevgi denir. Eğer bir kadın birini sevmezse hiç bir şey onu sevmeye zorlayamaz.  Bir erkek kadının kalbini kazanabilir ama eğer kafasını da kazanmamışsa terk edilmesi an meselesidir.

Kadın konuşandır ve eğer erkek de dinleyen olursa sevgi iletişimi sağlıklı bir şekilde yürür. Kadın ilgi görmek için duyulmak ister. Eğer kadın, erkeğe “ gel konuşalım “ diyorsa, aslında “beni dinle “ demek istiyordur. O yüzden kadını dinleyen erkek, kadının kalbini kazanır çünkü bir kadın için güzel kelimeler kadının güzelliğine güzellik katar. Kadın ve erkekler arasındaki diğer bir farklılıkta hemcinsleriyle olan sohbetleridir. Erkekler bir araya geldiğinde ya askerlik anıları, ya siyaset ya da futbol konuşurlar. Kadınlar bir araya geldiğinde ise eşlerini, çocuklarını veya sevdiklerini konuşurlar.

Ben eşimle olan ilişkimde bunu yaptım ve onu gerçekten anladığımı hissediyorum. Bu yazıyı tüm erkeklerle paylaşmanızı ve kadınları anlamanın bu kadar da zor olmadığını belirtmek isterim. Sevgi bağını daha da güçlendirmek için eşinizle beraber yoga yapın. Yoga kendini bulmaktır, kadınlar yoga yaparak ve hatta birlikte yaptığınızda kendilerini bulmakla kalmayıp sizi de bulacaklar.

Sevgilerimle…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER