Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Zeki Güven

Zeki Güven Yazdı: Kaygıdan Özgürlüğe

‘’Hayat ve yaşamak güzeldir’’ diyerek sözlerime başlamak istiyorum. Hayat bundan yüzbinlerce yıl önce de güzeldi şimdi de güzel. Fakat bu güzelliği kimler görebiliyor? Yaşam içinde sürekli ileri doğru hareket ediyoruz, bu ilerle sadece yaş almakla değil yaşam kalitemizde ileri gidiyor. Bu sırada bazı sorunlarla karşılaşıyoruz ve ayakta durmakta zorlanıyoruz. Yeni bir araba, yeni ev eşyaları ya da yeni kıyafetler, bununla birlikte yaşam hızlanıyor ve yetişmek için hazır gıdalarla yaşam içinde koşturuyoruz. İnsanoğlu kimi zaman bu hıza dayanamıyor ve kaygı, korku, endişe, tedirginlik ve sıkıntı gibi durumlar ortaya çıkıyor.

Bazen elimizdekileri kaybetmekten, bazen de elimizde olmayanlar için üzülüyor ve strese giriyoruz. Çağımızın en çok konuşulan rahatsızlıklardan biri de kaygı bozukluğu ya da diğer adıyla Anksiyete Bozukluğu. Peki nasıl kurtulacağız bu durumdan?

Kaygı yaşam içinde sürekli karşımıza çıkmaktadır. Yetişmesi gereken işlerde, sağlıkta, parada veya sınav öncesinde sorunlarını düzene sokamamış insanlarda ortaya çıkar. Bunun bir basamak sonrası ise bu durumları sürekli ve aşırı bir şekilde yaşama dahil edip, yaşamla uyumlu olmayan bir endişe durumu söz konusu olur. İşte buna Anksiyete bozukluğu denmektedir. Sizin de yaşamınız içinde ‘’kötü bir şey olacakmış hissi’’ , ‘’nedensiz bir korku’’ , ‘’herşeyden şüphe duyma’’ , ‘’sürekli endişeli olma’’ gibi durumlar varsa, bu yazıyı sonuna kadar okuyun.

Anksiyete bozuklu yaşayan kişiler hem ruhsal hem de fiziksel anlamda sürekli gerginlik yaşarlar. Peki nedir bu durumun belirtileri?

  • Sinirli, gergin, huzursuz hissetme
  • Kötü bir şey olacakmış gibi hissetme, panik duygusu
  • Kalp atışlarında hızlanma
  • Nefes alışın hızlanması
  • Terleme
  • Ellerde titreme
  • Kendini zayıf, güçsüz hissetme
  • Odaklanmakta güçlük, dikkati kaygı yaratan düşünceden uzaklaştırmakta zorlanma
  • Uykuya dalmakta güçlük
  • Mide problemleri, hazımsızlık
  • Kaygıyı kontrol etmede güçlük
  • Endişelenme hissi

Herkes endişelenebilir, önemli olan endişelerle baş etmek ve onlardan etkilenmemektir. Sürekli endişelenen insan hiçbir şeyden zevk almaz. Ne uyumak, ne yemek yemek, ne cinsellik ne de başka bir şey. Bu durum üzüntülere sebep olur, hem vücudu hem de zihni yorar ve tıbbi rahatsızlıklara neden olur. Bu durumdan nasıl kurtulabiliriz?

Huzursuz zihni sakinleştiren ve enerjiyi yapıcı, olumlu, faydalı ve yaratıcı kanallara yönelten en iyi metot Orijinal Yoga Sistemi teknikleridir. Tıbbi ilaçlar kişiyi kendini iyi hissettirebilir fakat kalıcı bir iyileşme sağlamaz. Bunun için Orijinal Yoga Sisteminde kullanılan gevşeme ve nefes teknikleri sizi bu durumdan kurtarabilir. Çünkü bu kadim nefes teknikleriyle, nefes derinleşip yavaşlar, sinir sistemi gevşer, duygular yatışır ve kalp atışları dengelenir. Yine bu sistemdeki derin gevşeme teknikleriyle beraber konsantrasyon ve meditasyon teknikleriyle gerginlik giderilir, kişinin kendini sevmesi ve olduğu gibi kabul etmesi kolaylaşır, zihin kontrol edilir ve odaklanma gelişir.

Orijinal Yoga Sistemi teknikleriyle beden, zihin, ruh bütünlüğü sağlanır ve farkındalık artar. İnsan beynini olumlu etkileyen bu tekniklerle neşe ve huzur hali ortaya çıkar. Bu teknikte uygulanan duruşlarla melatonin ve seratonin hormonlarının üretimi artar ve kişi kendini iyi hisseder. Teknikler düzenli uygulandığında depresyon kelimesi hayatınızdan çıkar, huzurlu bir zihne, içsel sükunete ve mutluluğa ulaşırsınız. Özgürlük elinizde…

Sevgilerimle…

Ayrıca Orijinal Yoga Sistemi ücretsiz tanıtım çalışması için:

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü

*Kaynak: Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf, ‘’Yoga Çakralar-Enerji Merkezleri’’ kitabından…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER