Zeki Güven yazdı: Sevme Zamanı

Zeki Güven yazdı: Sevme Zamanı
Yayınlama: 29.05.2020
A+
A-

Merhaba,

Tüm canlılarda ortak olan ve sevgi enerjisinin bir tezahürüdür. Herkesin sevmeye ve sevilmeye ihtiyacı vardır. Sevgi her canlıda vardır fakat, farklı şekillerde yansımaktadır. Sevgi denince akla kalp gelir veya göğüs bölgesinde gösteririz sevginin yerini. Peki neden?

            Tüm canlılar bir bedene sahip ve beden içinde ruhi bir varlığa sahiptir. Ruhi varlık bedenin göğüs bölgesinde yer alır. Bizler bu bedenin içindeyiz ve Anahata denilen çakra merkezinde yer alıyoruz. Bu da bedenin göğüs bölgesinin tam ortasını göstermekte. Bu yüzden bütün heyecanlar, farklı duygular kalp bölgesinde hissedilir. Örneğin sevgi hissini tam alamayan kişilerin kalp krizi geçirmesi veya çok sevdiği birini kaybeden birinin göğsünün üzerine sürekli vurması gibi. Sevginin iki farlı yönü vardır. Biri koşulsuz sevgi diğeri ise bencil sevgi.

            Koşulsuz sevgi, adından anlaşıldığı gibi hiçbir karşılık beklemeksizin sevmektir. Diğeri ise kendi çıkarlarımız veya isteklerimiz doğrultusunda gösterdiğimiz sevgidir. Birincisi gerçek sevgidir ve sizi sadece huzurlu ve mutlu eder. Diğeri ise bencil isteklerimiz karşılanmadığında sevgisizliğe hatta nefrete dönüşür. Sizden bir şey istiyorum. Şimdi elinize bir kağıt kalem alın ve hayatınızda sevgi hissettiğiniz kişi ve varlıkları yazın. Sonra onların karşısına koşulsuz ve hiçbir beklenti hissetmediklerinize ‘’G’’ (gerçek sevgi), böyle olmazsa sevmem veya içinizde şüphe duyduklarınıza da ‘’B’’ (bencil sevgi) harfleri koyun. Bakalım en fazla hangi harf çıkacak?

            Evrendeki tüm ruhlar, sevginin katlanması için var edildi. Bireysel ruhların var edilmesi sevgi enerjisinin tezahürüdür. En basit bir örnekle; bir kadın ve bir erkek birbirini sever ve aşık olur. Bu sevgiyi taçlandırmak ve bütün haline getirmek için bir araya gelirler. Sonra ise sevgi ve aşktan bir canlı dünyaya getirirler. Aynı bunun gibi tüm canlıların sevgi birleşmesi, sevgisel bir varlığın daha dünyaya gelmesini sağlar. Amacımız sevgiyi büyütmek ve çoğalmakken ne oldu da sevgisizliği veya nefreti öğrendik? Bencil istekler ve arzular hayal kırıklığına, şiddete ve nefrete dönüşmektedir. O yüzden sevdiklerinizi koşulsuz sevin. Eşinizi, annenizi, babanızı, çocuklarınızı, arkadaşlarınızı, doğayı, hayvanları ve tüm yaradılışı hiçbir beklentiniz olmadan sevin.

            Sizlere sevginin karşılıksız verilmesiyle ilgili bir hikaye anlatmak isterim. Küçük çocuk annesinin yanına gelir ve ona elindeki kâğıdı uzatır. Annesi ellerini önlüğüne silerek kuruladıktan sonra kâğıdı okumaya başlar:

Çimleri biçtiğim için: 5 tl

Bu hafta odamı temizlediğim için: 10 tl

Alışverişe gittiğim için: 5 tl

Küçük kardeşime baktığım için: 25 tl

Çöpü döktüğüm için: 5 tl

İyi bir karne getirdiğim için: 50 tl

Toplam borç: 100 tl

Annesi, umutla kendisini süzen oğluna baktı. Eline bir kalem aldı; kâğıdın arka yüzünü çevirdi ve şunları yazdı:

Seni dokuz ay karnımda taşıdım: Bedava

Hasta olduğunda başında bekledim, elimden geleni yaptım: Bedava

Senin için dua ettim: Bedava

Yıllar boyu değişik nedenlerle senin için gözyaşı döktüm: Bedava

Senin için geceler boyu kaygı duyup, uykusuz kaldım: Bedava

Oyuncaklarını topladım, yemeğini hazırladım, giysilerini yıkadım, ütüledim: Bedava.

Ve oğlum bunların hepsini topladığım zaman gerçek sevginin bedeli BEDAVA.

William Shakespeare derki; “İnsan sevmeye başladı mı, yaşamaya da başlar.” Hemen şimdi sevmek için sebep aramadan sevginizi herkese gösterin. Aklınıza gelen ilk insanı arayın ve sevdiğinizi söyleyin. Aldığınız enerji ve mutluluk size sağlık ve şifa verecektir.

‘’Koşulsuz seven insan hastalanmaz ve yaşlanmaz’’ Akif Manaf

Sevgilerimle…

Yoga Academy Denizli – 0505 445 2337 – 0 505 629 0526

Yazan: Zeki GÜVEN – Yoga Antrenörü

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.